Hizmetlerin Güçlenmesi İçin Yapılan Büyük Yatırım

Hizmetlerin Güçlenmesi İçin Yapılan Büyük Yatırım

GEFCO Group, hava ve deniz yük taşımacılık operasyonlarında uzmanlaşmış Hollandalı IJS Global Şirketi'ni almak için Nimbus özel sermaye fonuyla bir sözleşme imzaladı.

GEFCO ve IJS Global şirketlerinin büyüme stratejisiyle aynı doğrultuda olan bu satın alma, uluslararası sanayicilerin büyüme ve rekabet gücü taleplerinde bu yeni yapılanmayı tercih edilen partner konumuna getirecektir. 2004 yılında kurulan IJS Global hava ve denizyolu alanlarında uzmanlaşmış, yük taşımacılığı yapan bir şirkettir. Merkezi Hollanda’nın Amsterdam şehrinde bulunmaktadır. Şirketin şu anda yaklaşık olarak 500 çalışanı bulunmaktadır ve 2014 yılında 160 Milyon € ciro elde etmiştir. Müşterilerine ABD’nin yanı sıra İngiltere, Hollanda, Avustralya, Çin ve Güneydoğu Asya’daki ekspertiz merkezleri ve 16 ülkedeki operasyon alanı sayesinde dünyayı kapsayan bir servis sunmaktadır.

   IJS Global, hizmetlerinin güvenirliği ve ticari ilişkilerinin kalitesi bakımından müşterileri arasında iyi bilinmektedir. Eczacılık, insani yardım, ileri teknoloji, petrol ve doğal gaz, havacılık ve moda dahil olmak üzere çeşitli ticari sektörlerde faaliyet göstermektedir.

 

Birbirini Tamamlayan Uzmanlık ve Operasyon Ağı

   IJS Global şirketinin operasyon ağı, GEFCO Group şirketinin kırk ülkeyi kapsayan ağını büyük ölçüde tamamlamaktadır. Bu satın alma, GEFCO şirketinin bir tarafta Çin ve Güney Asya, diğer tarafta da ABD olmak üzere dünyadaki başlıca nakliye merkezlerindeki varlığını artırma olanağı sağlayacaktır. GEFCO, Avustralya pazarında sağlam bir yer elde ederken, aynı zamanda İngiltere, Hollanda ve Almanya’da büyüme sağlayarak Avrupa’daki operasyon ağını da genişletme olanağı elde edecektir.

   Coğrafi büyümenin ötesinde, GEFCO lojistik ve nakliye konularındaki uzmanlığına IJS Global’in uluslararası hava ve deniz yük taşımacılığındaki uzmanlığını da ekleyerek hizmetlerini daha da artıracaktır. İki firmanın uzmanlıklarının birleştirilmesi, depolama, gümrük ve vergi beyanından Multimodal nakliye yöntemlerine ve karmaşık tedarik zinciri operasyonlarının entegre şekilde yönetilmesine kadar bir çok farklı konuda, uluslar arası müşterilere sunulan lojistik hizmetlerinin sınırını genişletecektir.

   Ayrıca, IJS Global şirketinin müşteri portföyü, bir yandan GEFCO’nun sanayicilere yönelik ana lojistik faaliyetleri üzerinde yoğunlaşmasını sağlarken bir yandan da GEFCO’nun müşteri portföyünü genişletecek ve farklılaşmasını hızlandıracaktır.

   Dolayısıyla bu operasyon uluslararası kalkınma, coğrafi ve sektörel çeşitliliğe ilave olarak GEFCO Group şirketinin dış büyüme stratejisiyle tamamen uyumlu. Bu strateji 2020 yılına kadar büyük büyüme koşulları yaratmayı ve global bir lojistik oyuncusu olarak konumunu güçlendirmeyi amaçlamaktadır. GEFCO şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Luc Nadal’a göre: “IJS Global şirketinin alımı tamamen kalkınma stratejimiz doğrultusunda gerçekleştirilmektir. Bu operasyon, GEFCO şirketinin uluslararası sanayi şirketlerinin tercih edilen partneri olarak konumunu güçlendirme olanağı sağlayacaktır. Misyonumuz müşterilerimize daha büyük büyüme ve rekabet gücü elde etme olanağı sağlarken onların tedarik zincirlerine değer kazandırmaktır."

 

Tarafların Her Biri İçin Değer Yaratan Bir Sanayi Projesi

   GEFCO ve IJS Global şirketlerinin birleşmesi her iki şirketin müşterileri ve iş ortaklarının ana Pazar ticaret akışlarına anında erişim olanağından yararlanmalarına izin verecektir: Güneydoğu Asya ve ABD arasında, Güneydoğu Asya içinde, Avrupa ve Güneydoğu Asya arasında gibi. Grup, Avrupa’da bir AEO (Yetkili Ekonomik İşletmeci) statüsüne sahiptir ve 150’den fazla şirkette faaliyet gösterebilecek, 350’den fazla destinasyonu birbirine bağlayabilecek ve böylece stratejik acente ve tedarikçilere yeni ticari olanaklar sunabilecektir.

   IJS Global şirketinin CEO’u Sayın Sjoerd Van Loon şu yorumda bulunmuştur: “Dünyada katma değerli lojistik alanında bir lider olan GEFCO Group şirketine katılmaktan memnuniyet duyuyoruz. Her iki şirketin operasyon ağları tamamlayıcı olup, dünyanın önemli pazarlarının hepsinde hizmet etmemize önemli ölçüde katkıda bulunacaktır. Gelecekteki büyümemizi sağlamak için, ekiplerimizin bilgi ve deneyimlerini birleştirmeyi hedefliyoruz".

   Ayrıca, lojistik ve sektörel uzmanlığın güçlendirilmesi GEFCO Group şirketinin global ölçekteki büyüklüğü ile birleştirildiğinde, hem IJS Global hem de GEFCO Group ekiplerine en iyi operasyon uygulamalarını paylaşma ve mesleki gelişim gibi olanaklar da sunmakta.

 

Başarılı Operasyonel Uygulama ve Entegrasyon İçin Uygun Koşullar

    Her iki şirketin tamamlayıcı özellikteki ağları, uzmanlıkları ve müşterileri, IJS Global ve GEFCO şirketleri arasındaki operasyonel ve ticari birleşmeyi kolaylaştıracaktır. Her iki şirketin ekipleri de aynı operasyonel mükemmellik ve güvenilirlik kültürü paylaşmaktalar; bu durum, bu projeyi hızla başarıya dönüştürmelerine olanak sağlayacaktır.

IJS Global şirketinin alımı tamamlandığında, GEFCO şirketinin yük taşımacılık (deniz aşırı) faaliyetlerinin tamamı IJS Global şirketinin bugünkü CEO’su olan Sayın Sjoerd Van Loon tarafından yönetilecektir.

   Sayın Luc Nadal: “Uluslararası sanayi müşterilerimizin tamamı için önemli bir uluslararası aktör olmak için gerekli her şeye sahibiz. Ekiplerimizin – IJS Global ve GEFCO – müşterilerin ihtiyaçlarını dinlerken ve onların ihtiyaçlarını karşılarken ne kadar becerikli ve profesyonel olduklarını kanıtlayacaklarından eminim." diyerek sözlerini tamamladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.