Hopa Limanı, bölgede lojistiğin merkezi olma hedefinde ilerliyor

Hopa Limanı, bölgede lojistiğin merkezi olma hedefinde ilerliyor

HOPAPORT bu günlerde transit taşımacılıkta hareketli günler yaşıyor. Türkmenistan’dan gelen petrol sondaj ekipmanları HOPAPORT üzerinden Umman’a taşınmasına başlandı.

HOPA- Hopa Limanı bölgede transit taşımacılıkta adından sıkça bahsettirmeye başladı. Nahçivan’a Ukrayna’dan çubuk demir ve Rusya’dan buğday, mısır transit operasyonları devam ederken bugünlerde de limanda hareketlilik artarak devam ediyor.

Türkmenistan’da, petrol sondaj ekipmanları. Hopa Limanı’na taşınmaya başlandı. Türkmenistan’dan, TIR’larla Hopa Limanı’na taşınmasına başlanan sondaj malzemelerinin; ilk etabı olan 101 Tır yükünün, Hopa Limanı’na getirilerek liman operasyon sahasına boşaltılması işlemi devam ediyor.


“Her türlü, proje kargo hizmeti vermeye hazırız.”

HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, Hopa Limanı’nın gerek saha, gerek makine parkı ve gerekse deneyimli personeli ile her türlü proje kargo hizmeti vermeye hazır bir liman olduğunu ifade etti. “Geçtiğimiz yıllarda tek bir parçası 460 ton’a kadar olan proje kargo yükleri, Hopa Limanı üzerinden Türkmenistan’a ve oradan Kazakistan’a taşınırken, 2013 yılında da Japonya’dan gelen büyük ölçekli kargo yükleri; elleçlenmesi yine, Hopa Limanı üzerinden Özbekistan’a başarıyla taşınmıştır.”sözlerine ekledi.

“Kendimizi ispatladık”

Özer:“Biz, her zaman bu ve buna benzer büyük ölçekli proje kargo yükleri elleçlenmesi için; makine parkımızla, operasyon sahamızla ve tecrübeli personelimizle hizmet vermeye hazır bir liman olduğumuzu bu çalışmalarla kendimizi ispatladık.” Dedi. Sözlerine, “ 2014 yılında da bu ve buna benzer büyük ölçekli transit taşımacılık nakliyesinde HOPAPORT olarak lojistik açıdan önemimiz daha fazla anlaşılmaya devam edecektir” dedi.

“Taşıma, ay sonuna kadar sürecek”

Türkmenistan’dan gelen petrol sondaj ekipmanlarının Hopa Limanı’na taşınmasının ay sonuna kadar süreceğini ve ileri bir tarihte yine Hopa Limanı üzerinden Deniz yolu ile Umman Sultanlığında bulunan Sahor limanına taşınacağı ifade edildi.

Hayati Akbaş
www.tasimacilar.com


 


 


 


 


 


 


 


 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.