Hopa limanı her geçen gün işlem hacmini artırıyor

Hopa limanı her geçen gün işlem hacmini artırıyor

HopaLimanı HOPAPORT 2011 yılına göre 2012 yılında işlem hacmini ciddi oranda artırmayı başardı.

Daha önceleri birkaç kalemde işlem gören HOPAPORT 2012 yılı başından itibaren bu ürün çeşitliliğini geliştirmeyi başardı. Liman yöneticiliği konusunda geçmiş iş tecrübesi ile HOPAPORT’a yeni bir ivme kazandırmayı başaran Genel Müdür Meriç Burçin Özer hedeflerinin ülkenin Kuzeydoğu ucunda alt yapısı ve imkânları ile modern bir liman olduğunu ve HOPAPORT bünyesinde gerek araç-makine parkı ve gerekse açık ve kapalı depolama alanı olduğunu ulusal ve uluslar arası ithalat ve ihracat yapan iş dünyasına tanıtmak olduğunu söyledi.


HOPAPORT bünyesinde modern bir tesis olan Tahıl terminalinde her biri bin ton kapasiteli10 adet tahıl silosu bulunuyor. Kurulduğu tarihten bu tarafa atıl kalan bu tahıl terminali limanın iş kapasitesini geliştirme projesi kapsamında yeni yeni hareketlenmeye başladı. Son olarak Rusya’nın Azov limanındanyüklediği3.bin ton buğday ile Hopa limanına gelen Orenburg isimli gemi 3 bin ton buğdayı silolara 15 saat gibi kısa bir sürede boşalttı.


HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer bünyelerindeki modern 10 bin ton kapasiteli tahıl terminalinin bundan sonra daha aktif kullanılacağını, özellikle Ortadoğu Ülkelerine ve Nahçıvan’a Transit depolama hizmeti vermede yeni bir döneme girdiklerini ifade ederek “HOPAPORT bundan sonra gerek ülkemizde, gerek Avrupa ve Amerika’da, gerek Kafkas ülkeleri Rusya’ya yönelik liman Hizmetleri konusunda adından sıkça bahsettirmeye devam edecektir” açıklaması yaptı. www.tasimacilar.com 06.03.2013 Saat:11:36


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.