Hopa Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Olağan Genel Kurulu yapıldı

Hopa Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Olağan Genel Kurulu yapıldı

Hopa Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Olağan Genel Kurulu sonunda başkanlığa yeniden Şinasi Tosunoğlu seçildi.

Şinasi Tosunoğlu ve eski başkanlardan Mevlüt Vayiç’in başkanlığında 2 ayrı liste ile girilen seçimlerde Şinasi Tosunoğlu yeniden başkan seçildi. Hopa Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Olağan Genel Kurulu’nu Artvin İşadamları Derneği Başkanı Seçim Altunkaya, Borçka Berivan Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Fehmi Çakır, Hopa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsrafil Kotil ve Hopa Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi Başkanı Şerafettin Çelik’in de izlediği kongre divanın oluşturulması ile başladı. Fehmi Ustabaş’ın Divan başkanlığı yaptığı kongrede yardımcılıklarına da Zeki Tunç ve Aydın Aydın getirildi.


“210 bin TL net kar ile karşınızdayız”
Atatürk ve şehitler için yapılan saygı duruşu ardından gündemdeki maddelerin görüşülmesine başlandı. Kooperatif Faaliyet raporu başkanı Şinasi Tosunoğlu tarafından okundu. Kooperatifin 2 yıllık çalışmalarını da anlatan Başkan Tosunoğlu “Yaptığımız çalışmaların hepsi üyelerimizin hak ve hukuklarını koruma amaçlıdır. Bugünkü ekonomik sıkıntıya rağmen Kooperatif üyelerimizin kamyonları Çay nakliyesinde çalıştırılmakta, kendi özmalımız olan TIR’larımız gerek Çay-Kur kuru yükü ve gerekse Uluslararası taşımacılıkta çalıştırılarak hem istihdam yaratma ve hem de Kooperatifimize gelir yaratmada kullanılmaktadır. Çalışma süremiz boyunca yaptığımız faaliyetler sonucu 210 bin TL net kar elde ederek karşınıza çıkmış bulunuyoruz.


“Bizim başarımız Artvin nakliye kooperatiflerinin başarısıdır”
Kongre sonrası kısa bir teşekkür konuşması yapan Başkan Şinasi Tosunoğlu, kongreye katılarak kendilerine destek veren tüm üyelere teşekkür ederek “Bizler Yönetim Kurulumuzda bulunan tüm arkadaşlarımıza kooperatifimizin hak ve hukukunu ve tüm üyelerimize istihdam yaratma-iş yaratma anlamında yaptığımız çalışmalara aynı heyecanla devam edeceğiz. Bizim başarımız Artvin nakliye kooperatiflerinin başarısıdır. Bizler bu çalışmaları yaparken, Hopa’da Uluslararası nakliyecilik yapan tüm kuruluşlarla da diyalogumuz yine devam edecektir. Bizlere yapılan Uluslararası taşımacılık taleplerinde bizler bu şirketlerimize iş yaratma ve dayanışma içinde olma gayretimize yine devam edeceğiz. Tekrar kongremizin Hopa’mıza ve nakliye sektörüne hayırlı olmasını diliyor, tüm üyelerimize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.


Hopa Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin yeni Yönetim Kurulu da şu isimlerden oluştu. Başkanlığa Şinasi Tosunoğlu yeniden seçilirken, üyelerine de Seyfettin Albay, Şükrü Kalkan, Casim Karabacak, Turhan Koyuncu, Metin Yenigül ve Nurettin Ustabaş seçildiler. Denetleme kuruluna da İrfan Karahan, Şaban Gül ve Ahmet Çakmak seçildiler. Hayati Akbaş/Hopa www.tasimacilar.com 02.07.2012/10:51