Hopa Ticaret Odası bölge odaları ziyaretlerine devam ediyor

Hopa Ticaret Odası bölge odaları ziyaretlerine devam ediyor

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası yeni yönetimi göreve başladığından bu yana ziyaretlerine devam ediyor. Meclis Başkanı Metin Karaman, Oda Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ve üyeler Batum Ticaret Odasını ziyaret etti.

Hopa TSO Yönetimi ziyaretlerine bir yenisini daha ekleyerek Batum Ticaret Odasını kendi binasında ziyaret ederek iki komşu kent ilişkilerini masaya yatırdı. Batum Ticaret Odası Başkanı Tamaz Shavadze ve Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı ziyaret oldukça sıcak bir ortamda geçti. İki komşu kent ilişkilerinin değerlendirildiği ziyarette Hopa heyetini odalarında görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek’de iki komşu kent ilişkilerinin daha üst noktalara geliştirilmesine büyük önem verdiklerini, bu kapsamda ilkini T.C. Batum Başkonsolosluğuna yaptıklarını ziyaretin ikincisini Batum Ticaret odasına gerçekleştirdiklerini söyledi. Ayrıca yakın bir tarihte Türk-Gürcü İşadamları derneğini de ziyaret ederek Türk işadamlarının sorunlarını dinleyeceklerini ve kendilerinin Hopa-Batum ilişkilerinin dostlukları daha da geliştirerek, ticari ilişkilerinde karşılıklı iyi niyet ve karşılıklı kazanç temelinde geliştirilmesi noktasında çaba göstereceklerini belirtti.

Sarp sınır kapısının bir dostluk ve kardeşlik kapısı olmasına büyük önem verdiklerini ifade eden Akyürek, özellikle Türk tarafında yaşanan sıkıntıları da azami noktaya indirgeme anlamında girişimlere devam ettiklerini de söyledi.

Organize Sanayi Bölgesinin gelişimine yönelik fikir alış-verişi yapıldı

 

Karşılıklı görüşmelerde her iki oda başkanı da kurumlarının işleyişlerini ve sistemsel yetkilerini anlattılar. Ziyarette Batum Ticaret odasının en büyük projesi olan OSB konusunda fikir alışverişlerinde bulunuldu.

Batum Ticaret Odası başkanı Tamaz, Artvin ve Trabzon Ticaret Oda başkanlarıyla DOKA ve İhracat birliği ile görüşmeler yaptıklarını da belirterek “OSB konusunda bizim arazimiz havalimanı yakınında yüz hektarlık bir yerimiz mevcut. Batum Organize Sanayi Bölgesi Türk iş adamlarıyla yapılması planlanıyor. Bu konuda birlikte çalışabiliriz, mevcut çalışmalarımızı size yönlendire biliriz. Burada sizin ateşeniz olan Volkan Bey bize yardımcı oluyor, biz ona danışıyoruz. İnşallah bu proje yakın gelecekte başlayacak. Biz Türkiye’den getirttiğimiz Organize Sanayi Bölgeleri mevzuat ve kanunlarını bizim bakanlığımıza verdik. Gürcistan parlamentosunda da tarım komisyonu başkanı geldi ona da elden verdik. Gürcistan’ın sanayi bölgesi yok kanunu da yok, biz mevzuat ve kanun konusunda açık destek aldık. Sadece bazı bakanların değişmesiyle yeniden anlatmak durumunda kalabiliyoruz” dedi.

Turizm adına TIR’larımızı Batum’a sokmayanlar sanayiyi nasıl geliştirecek

Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili yapılacak projenin iyi düşünülmesi gerektiğini belirten Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek ise fikir beyan ederek “sizin Gürcistan ve Tiflis ayağınız da var. Orası Batum’u Turizm kenti yapma konusunda oldukça kararlı. Bizim TIR larımızı bile yaz aylarında gündüz buraya almıyorlar ancak gece geçebiliyoruz. TIR ların gazından rahatsız olanlar sanayide ki dumandan ve sesten de rahatsız olurlar. Eğer Batum hem Gürcistan’ın hem de Karadeniz’in Antalya’sı olacaksa sanayi düşüncesini ertelemeli hatta bir daha gözden geçirmelidir. Hem sanayi hem de turizm aynı paralelde gitmez, bu iki farklı sektörler bir birine zarar verebilir. Hatta bir birine zarar vermekle kalmayıp, Batum’da ki bu büyüme ve gelişmeyi hüsrana uğratır” dedi. 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.