Hopa Tso Nakliyecilerin Sorunlarını Masaya Yatırdı

Hopa Tso Nakliyecilerin Sorunlarını Masaya Yatırdı

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası 20-21 Eylül 2016 tarihinde İzmir’de gerçekleştirilen Türkiye-Gürcistan KUKK toplantısında alınan gelişmeler hakkında üyelerini bilgilendirmek üzere ilçe nakliyecileriyle bir araya geldi

Hopa TSO Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak Oda Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek kısa bir hoş geldiniz konuşması yaptı. Toplantının ana konusu olan KUKK toplantısına geçilmeden Oda tarafından 02-05 Ekim tarihleri arasında yapılacak Malatya ve Gaziantep İş gezisi hakkında katılımcılara bilgi verildi. Daha sonra Akyürek Sarp Sınır Kapısının yenilenme süreci hakkında nakliyecilere süreci anlattı ve bu yenileme süresince yaşanacak aksaklıkların ne şekilde aşılacağı hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

Daha sonra söz alan Oda Meclis Üyesi ve UND temsilcisi Alişan Ender Topaloğlu Türkiye-Gürcistan KUKK toplantısında alınan kararları nakliyecilerle paylaştı. Toplantıda alınan karalar çerçevesinde Gürcistan Çok Girişli (Çok Konvans)  belgenin kaldırıldığını ifade etti.  Geçtiğimiz yıl 80 bin taşıma yapıldığının altını çizen Topaloğlu, bu yıl için 100 bin ikili belge üzerinde anlaşmaya varıldığı ve ihtiyaç olması halinde 3 bin belgeye karşılık 20 bin belge daha alına bileceğini aktardı. Yine bu kapsamda 10 bin adet Boş Girişi Belge Kotası ve 2.500 adet 3. Ülke Belge Kotası konularında iki ülke yetkililerinin anlaşma sakladığını söyledi. 

Toplantıda bazı konularda kaygılarını ifade eden nakliyeciler bu anlaşmaların bazı dezavantajları beraberinde getirebileceğine dikkat çektiler. Bu konu ile ilgili oluşacak itirazların Hopa TSO aracılığı ile TOBB ve diğer ilgili mercilere iletilmesine karar verildi. Hopa TSO Y.K.Başkanı Osman Akyürek nakliyecilerden gelecek yazılı bildirimler üzerinden bir çalışma yapılarak yetkililere oda tarafından iletileceğini vurgulaması ardından toplantı sona erdi.

 

1-(2)-005.jpg

hopa.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.