Hopa TSO'da Yolcu Taşımacılığı Masaya Yatırıldı

Hopa TSO'da Yolcu Taşımacılığı Masaya Yatırıldı

Hopa ve Borçka TSO tarafından organize edilen ve Hopa TSO toplantı salonunda gerçekleştirilen görüşmede yolcu taşımacılığında karşılanan sorunlar masaya yatırıldı.

Minibüsçüler Kooperatifleri ve bazı turizm firmalarının yanı sıra Şoförler odası başkanı, Borçka Karagöl Minibüsçüler kooperatifi ve her iki oda yönetim kurulu başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı görüşmede turist taşımacılığı konusunda Hopa ve Borçka arasında yaşanan sorunlar ele alındı ve muhtemel çözüm önerileri değerlendirildi.

Öncelikli olarak konu ile ilgili Hopa TSO ya gönderilen dilekçe okundu. Temel olarak yolcu taşımacılığı konusunda fiyat farklarından dolayı mağduriyetlerin ortaya çıktığı, gelen turistin yeme içme ve taşımacılık konusunda memnun edilemediği aktarıldı.  Konu ile ilgili katılımcıların değerlendirmeleri alındı ve  sonuç olarak fiyat tabanı oluşturulması gerektiği  vurgulanırken ilgili mevki ve makamlar ile gerekli yazışmaların yapılması için bir turizm komisyon kurulması kararlaştırıldı.  Komisyona Hopa TSO adına Yönetim Kurulu üyesi Okan Poyraz ve Borçka TSO adına ise Zeki Öz ve Olgun Yavuz’un seçilmesine karar verildi.

Daha sonra minibüsçülerin ve turizm firmalarının mazot ve sınır kapısında ki uzun kuyruklar konusunda değerlendirmeleri dinlendi. Mazot için kuyruk oluşturan araçlar turist taşıyan firmaların sorunlar yaşamasına sebep olduğu aktarıldı. Bunun ötesinde minibüsçülerin ticari araç olmalarından dolayı mazot almaya gidememeleri bir haksızlık yarattığı ve gereken yerler gerekli başvuruların yapılması talebi dile getirildi. Son olarak konuların takibi, sürecin hızlandırılması ve gerekli adımların atılmasının sağlanması amacı ile konu ile ilgili sekretarya kısmı Hopa TSO tarafından üstlenildi. Alınan bu kararların  ardından görüşme sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.