Hopalı şoförler trafik eğitiminden geçti

Hopalı şoförler trafik eğitiminden geçti

Hopa İlçe Emniyet Müdürlüğü ilçede yer alan Ticari taksi, minibüsçü ve dolmuşçu şoförlere eğitim semineri düzenledi.

Hopa Şoför ve Otomobilciler Odası ile Hopa İlçe emniyet müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro amirliği iş birliği ile gerçekleştirilen eğitim seminerine 30 şoför katılım gösterdi.

Semineri Hopa ilçe emniyet müdürlüğü Trafik Tescil ve denetleme büro amirliğinde görevli Polis memuru Önder Arslan ve Murat Bulut’un birlikte verdiği eğitim seminerinde slayt gösterisi ile trafik konulu, trafik kuralları, karayolun tanıtımı, Karayolu üzerinde yayaların, hayvanları yeri konumu, kavşaklarda geçiş üstünlüğü, öğrenci servislerinde dikkat edilmesi gereken konular, Yaya geçişi, alt ve üst geçitler, park yasakların ihlali, Trafik cezaları, alkollü araç kullananların para cezaları ve araçların bağlanma, ehliyetlerine el konulması, geçiş hakkı ve geçiş üstünlüğü olan araçların durumu, Alkollü ve uyuşturucu ve madde bağımlı ilaçları kullanan sürücülere verilen para cezaları, Korsan taksicilik yapan kişilere uygulanan işlemler ve verilen para cezaları, Karayolunda seyreden araçların hız ihlalleri ve radarla tespitinde uygulanan işlemler ve verilen para cezaları, Emniyet kemeri takmayan ve cep telefonla konuşurken araç kullanan kişilere uygulanan işlemler ve kesilen para cezaları, çevre kirliliği yapan ve egzoz ayarı yaptırmayan araçlara verilecek cezalar konusunda bilgi verildi.

Seminer sonrası Hopa şoförler ve otomobilciler odası başkanı İsrafil Kotil “ticari faaliyetlerde bulunan şoför esnafımıza ilçe emniyet müdürlüğü ile odamızla yaptığımız iş birliği ile trafik konulu seminer verdik. Katılım gayet güzel oldu. Böyle bir semineri uzun zamandan beri tasarlıyorduk. Amacımız şoför esnaflarımızın trafik kurallarına uygun bir şekilde çalışmaları, kurallara uymaları, para cezaları almamaları için bu seminerin çok faydalı olacağı bir gerçektir. Bütün şoför esnafımıza kazasız, belasız ve trafik kurallarına son derece uyumlu bir şekilde çalışmalarını diliyorum” dedi.

Hayati AKBAŞ / Artvin
www.tasimacilar.com


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.