HOPAPORT Genel Müdürü Artvin Belediye Başkanını Ziyaret Etti

HOPAPORT Genel Müdürü Artvin Belediye Başkanını Ziyaret Etti

Park Denizcilik ve Hopa Liman İşletmeleri A.Ş (HOPAPORT) Genel Müdürü Meriç Burçin Özer’in kurum ziyaretleri devam ediyor.

Park Denizcilik ve Hopa Liman İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Meriç Burçin Özer Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu’nu ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Hopa limanının işlem hacmi olarak sürekli yükseliş gösterdiğini ifade eden Özer, liman sahası içinde büyüme projelerinin de 2014 yılında hayata geçirileceğini belirtti.

“Hopa limanı sahiplenilmeli”

Hopa ve Artvin’de kendi görüşleri alınmadan sınır ötesinde bir organize sanayi bölgesi kurulması girişiminde bulunulduğunu ifade eden Özer “Bununla ilgili Hopa TSO ve Hopa Belediyesi tarafından öncelikle Kemalpaşa, Hopa ya da Arhavi’de altyapısı hazırlanabilirse buralardan birinde sanayi bölgesinin kurulmasının araştırılması düşüncesi ortaya çıktı. Bu konuları paylaşalım istedik. Biliyorsunuz Türkiye’nin neresinde olursa olsun limanları besleyen arka destek güç vardır. Bunlar fabrikalardır, organize sanayi bölgeleridir, demiryolu bağlantısıdır, arazi derinliğidir. Hopa Limanı bunların hiçbirine sahip değilken ve yaptığı işlemden elde ettiği kardan devlete yüzde 25 pay ödemesine rağmen kendi kendine yeter noktaya gelmiştir. Yarattığı iş potansiyeli, bünyesinde istihdam ettiği personel sayısı ile sağladığı istihdam ve ekonomiye verdiği kazanımlarla Hopa Limanı sahiplenilmelidir. Biz bu ziyaretimizde hem tanışma, hem bu konuları paylaşma ve hem de geleceğe dönük neleri yapabiliriz değerlendirmesini yapalım istedik” şeklinde açıklama yaptı.

Ülke sınırları dışına yapılacak sanayi bölgesi aklıma yatmıyor

Organize sanayi bölgesinin başka ülke sınırları içerisinde kurulmasının Hopa ve Artvin’e bir fayda sağlamayacağını ifade eden Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu proje benim aklıma yatmıyor, ama yatmadan önce bu projeyle ilgili neden kimse ne bizim ne de Arhavi TSO’nun düşüncelerini alma zahmetine katlanmıyor. Bunu anlamak da zorlanıyorum. Arhavi arazi olarak önü açık bir alana sahip. Konuyla ilgili detaylı araştırma yapıldığında ilk etap da lazım olduğu ifade edilen tahminen 100 dönüme yakın arazi ilçemizde temin edilebilir. Bizde bu konuyu Belediye meclisimizde, işadamlarımızla görüşüp değerlendirelim. Bizler Hopa Limanı’na ilimizin ciddi bir ekonomik değeri olarak bakıyoruz. Hopa limanı bizden bir destek istediği zaman yapabileceğimiz bir şey olursa o desteği vermeye her zaman hazırız.”

Hayati AKBAŞ / Hopa-Artvin

www.tasimacilar.com


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.