HOPAPORT’a Bir Günde 8 Gemi Giriş Yaptı

HOPAPORT’a Bir Günde 8 Gemi Giriş Yaptı

Karadeniz’in Kuzeydoğu ucunda stratejik konumu ile ülkemizin en önemli limanları arasında yer alan Hopa Limanı'na bir günde 8 geminin giriş yapması ve 2 geminin de giriş için sırada beklemesi yüzleri güldürdü.

Aynı anda 9 gemiye hizmet verilebilen HOPAPORT limanında Kaptan Cevdet isimli gemi ile 2.711 Ton Çimento, Sazan isimli gemi ile 629 ton Kireç, Volga Balt 206 isimli gemi ile 3.192 Ton Buğday, Atlas Sema isimli gemi ile 6.109 Ton kömür, Volzhskiy-47 isimli gemi ile 5.498 Ton Mısır, Pavel Grabovskıy isimli gemi ile 2.849 Ton Bezelye Hopa Limanına getirildi. Boşaltma işlemleri ise hala devam ediyor.

 

Hopa Liman Tarihinin En Büyük Tonajlı Dökme Yük Gemisi Limana Giriş Yaptı

   Hopa Liman tarihinde bir ilk daha yaşadı. Rusya’dan Hopa Limanına getirilerek Tahıl Terminalinde depolanan Kuru Mısır’ı yurtdışına götürecek olan Liberya Bandıralı 36.830 DWT kapasiteli Voga Emma isimli gemide Hopa Limanı genel kargo rıhtımına yanaştı.

   HOPAPORT’a demir atan Voga Emma isimli 186 metre uzunluğunda, 28 metre genişliğinde olan gemiye 15.000 Ton mısır yüklenecek.

 

‘’Biz Projelerimizle Büyümeye Devam Edeceğiz’’

   HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer yaptığı değerlendirmede Hopa Limanı’nın gerçek anlamda kapasitesinin çok altında işlem yaptığını, hedeflerinin 2015 yılı için 1 Milyon Ton yük elleçleme olduğunu ifade ederek “HOPAPORT olarak iş ortaklarımıza sunduğumuz hizmet çeşitliliğimizle, kendini başarıya odaklamış personelimiz ile hedeflerimize ilerlemeye devam ediyoruz.

   HOPAPORT olarak biz projelerimizle istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyoruz, edeceğiz de. Önümüzde duran 10’larca projenin her yıl bir kaçını hayata geçirme anlamında çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz.

   En önemli projelerimiz arasında bulunan 8.300 Ton kapasiteli, toplam 5 silodan oluşan Çimento terminalimizi tamamlayarak,  hizmet verecek konuma getirdik. Liman sahamızda bulunan depolarımızı daha verimli kullanma adına çalışmalarımız devam ediyor. Yurtdışı yatırım yapmak isteyen girişimcilerimizle görüşmelerimiz devam ediyor. Özellikle Cankurtaran Tünelinin hizmete sokulması ardından gerek İran olsun, gerek Nahcivan olsun, gerekse Irak olsun transit taşımacılıkta HOPAPORT Lojistik bir üs olacaktır. İç pazarda Doğu Anadolu bölgesine zaten Hopa Limanı üzerinden taşımacılık devam ediyor. Ürün çeşitliliğimizi daha da artırarak Erzurum-Kars-Van güzergâhına gidecek ürünlerde Hopa Limanı en iyi şekilde değerlendirilmekte ve değerlendirilmeye devam edecektir.

   Özellikle Lojistik departmanımızın başarılı çalışmaları önümüzdeki süreçte kendini daha iyi hissettirecektir. Biz HOPAPORT olarak hedeflerimize ortaya koyduğumuz projeler ve iş dünyasına sunduğumuz avantajlı konumumuzla ilerlemeye devam ediyoruz.” dedi.

hopaport-(2).jpg

HABER:Hayati Akbaş

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.