HOPAPORT’tan Arhavi’ye ziyaret

HOPAPORT’tan Arhavi’ye ziyaret

HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer ve Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla Yıldıztekin Arhavi TSO’yu ziyaret ettiler.

Arhavi TSO Başkanı Atıf Kesim, meclis başkanı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Özer ve Yıldıztekin daha sonra oda konferans salonunda kısa bir söyleşi yaptılar. AÇÜ Arhavi Meslek Yüksek Okulu Öğretim görevlileri ve oda üyelerinin de katıldı söyleşiye katıldı.

Söyleşide konuşma yapan HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, Arhavi TSO’yu ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başkan Atıf Kesim’e teşekkür etti. Özer Konuşmasında Hopa Limanı hakkında bilgi vererek, Hopa ve Arhavi ilçelerini gelişmiş ilçeler yapmak istediklerini belirtti.

“Çimento ve Kül tesis kurulacak.”

Özer, Göreve başladıklarında 575 bin ton olan işlem hacmimizi limanımızda 2013 sonu itibari ile 875 bin tona çıkardık. 2014 hedefimiz 1 milyon ton yük elleçlemektir. Hopa Limanında %70 olan kömür potansiyeli bugün %40-45’lere kadar gerilemiştir. Buna rağmen ürün çeşitliliği sağlayarak işlem hacmini artırdıklarını söyledi. Özer, 2014’de liman sahasında yeni bir yatırım yaparak Çimento ve Kül tesisi kuracaklarını ve bu tesisin Nisan ayında hizmet vermeye başlayacağını sözlerine ekledi.

“Hopa Limanı gelişiyor.”

Hopaport’un küçük ölçekli bir liman olmaktan çıkıp, orta ölçekli bir limana doğru geliştiğini dile getiren Özer; “Hopa Limanının gelişimine paralel iş potansiyeli de artacaktır. Biz istiyoruz ki Arhavi iş dünyası da Hopa Limanına gelsin. Beraber neler yapabiliriz konuşalım. Biz Arhavi’de neler yapabiliriz konuşalım. Arhavi alan olarak depolama sahalarının kurulması için müsait. Burada 20-30 m2 kapalı alan depolama sahalarının kurulması demek ilçede yeni bir ticari hareket ve istihdam demektir. Arhavi TSO ve iş dünyası ile önümüzdeki süreçde neleri yapabilirizi konuşalım isteriz. Ben tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

“Hopa Limanı, 2-3 milyon ton yük elleçlenen liman haline gelecek.”

Hopaport Lojistik danışmanı ve Lojistik Yönetim Uzmanı Atilla Yıldıztekin işlem hacminin artması artık Hopa limanına yetmediğini ve yatırımlarla birlikte Hopa Limanını 2-3 milyon ton yük elleçlenen liman haline getirmeye çalıştıklarını söyledi.
“Hopa-Batum demiryolu projesi için uğraşıyoruz. Gelecekte Arhavi’de kurulabilecek depolarda ve beklide buralarda işlenecek, imal edilecek ürünleri Arhavi’ye kadar getireceğimiz bir demiryolu ağı ile neden Hopa Limanı üzerinden dünya pazarına taşımayalım.” Diyen Yıldıztekin; Hopa-Arhavi’yi geleceğin ticaret merkezleri statüsüne çıkartmayı planladıklarını dile getirdi.

Hayati Akbaş

hopa-port-arhaviyi-ziyaret-etti.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.