HOPAPORT’un çevreye duyarlı girişimleri devam ediyor

HOPAPORT’un çevreye duyarlı girişimleri devam ediyor

Hopa Liman İşletmeleri A.Ş. (HOPAPORT) son 3 yıldır kendi bünyesinde oluşturduğu yeni yapılanma ve hedefleri doğrultusunda çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Son iki yıldır bu politikaların sonucu olarak HOPAPORT’ta yapılan işlem hacmi ve limana gelen gemi sayısında artış sağlanırken, bu artış ve hareketlilikten Hopa’da üzerine düşen payı alıyor. Özellikle Limana gelen Çubuk Demir, Rulo Saç, Çimento, Kömür, Kireç, Buğday, Mısır ve Fuel Oil gibi yüklerin taşımacılığının da Hopa Nakliye sektöründe ve toplam iş hacminde de ciddi artışlar sağlarken, bu çalışmalara paralel Hopa’da hizmet veren her sektörde bu kazançtan bir şekilde payını almaya devam ediyor.

HOPAPORT 2014 yılında daha büyük hedeflerle büyüyor

HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer limanlardaki hareketliliğin artmasının içinde bulunduğu kentin de yaşam seviyesinin artmasını beraberinde sağladığını ifade ederek “Limanların büyümesi demek o kentinde büyümesi demektir. Biz HOPAPORT olarak 2014 yılında limanımızı daha da büyütelim diye önümüze hedef koyduk. Bu hedeflerimizin başında Hopa Limanına 10 bin-20 bin tonluk büyük gemilerin gelmesi içindir. Biz yolcu ve kruvazör gemilerinin artık Hopa’ya gelmesi lazım diye bugünden neleri yapabilirizi tartışıyoruz. Biz Hopa’dan Konteyner taşımacılığını nasıl başlatabiliriz diye sürekli girişim içindeyiz” şeklinde konuştu.

Hopa-Batum arasında Tren hattı açılması için fizibilite raporu hazırladıklarını ifade eden Özer konuşmasını şu şekilde sürdürdü:, “Uzun yıllar atıl olarak duran Tahıl silolarını yeni baştan ele alarak revizyondan geçirdik ve çalışır noktaya getirdik ve bugün bu silolara buğday ve mısır getiriyoruz. Tank terminalimizi çalıştırdık ve ilk defa siyah ürün gelmesini sağladık. Biz Artvin ‘de Turizm sektörünün gelişmesinde Hopa Limanının ne gibi katkıları olabilirin arayışı içindeyiz. Proje kargo, boru ve ağır yük hizmetleri verilmesine başlanıldı, Uzun bir aradan sonra İran’a gelen transit gemi operasyonu yapılmasını sağladık, Nahçivan’a gelen yükün transit gemi operasyonun yapılmasını sağladık, Hopa Limanı’nda atıl durumda bulunan sahaların rehabilite edilmesini ve yine atıl duran binaların yıkımını gerçekleştirdik ve bu alanların rantabl kullanım alanları açtık.” www.tasimacilar.com Hayati AKBAŞ / Hopa 


 


 


 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.