Hurda araçların çevreye verdiği zarar fotoğraflarla dile getirildi

Hurda araçların çevreye verdiği zarar fotoğraflarla dile getirildi

Otokoç Otomotiv hurda araçların ekonomiye ve çevreye verdiği zarara dikkat çekmek amacıyla Dönüşüm – Hurda’nın yolculuğu başlıklı bir fotoğraf sergisi açtı.

Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Photoworld Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Murat Gür’ün sergi düzenlemesinde bulunduğu, fikir ve projesini ise Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir’in yaptığı, 15 Aralık’a kadar devam edecek olan sergide Otokoç Otomotiv yöneticileri Niyazi Erdoğan, Oğuz Atmaca, Onur Özatalay, Rukiye Yılmaz ve Şenay Yılmaz da destek sağladı.


“Amacımız Hurda Teşvik yasasına dikkat çekmek”

Türkiye’de 20 yaş ve üzeri 3,7 milyon Ömrünü Tamamlamış Araç yani Hurda Araç bulunduğuna dikkat çeken Görgün Özdemir, 50 fotoğrafın bir araya getirilmesiyle oluşan bu proje ile Hurda Teşvik Yasası’na dikkat çekmek istediklerini belirterek “Sahipsiz, terkedilmiş, yeri geldiğinde insanlara kaldırımda yürüme izni dahi vermeyen, görsel olarak kirlilik yaratan hurda araçlar, yeniden ekonomiye kazandırılabilir hammadde kaynaklarıdır. Hurda araçların dönüştürülmesi, doğal kaynakların korunmasında, yeni hammadde üretimi için kullanılacak enerjiden tasarruf edilmesinde ve çevre kirliliğinin engellenmesinde oldukça önemli rol oynuyor” açıklamasında bulundu.

Hurda araçlar trafikte risk taşıyor

Hurda araçların trafik güvenliğini de tehlikeye attığını belirten Özdemir, hurda dönüşümünün ekonomi ve çevreye sağlayacağı katkıların yanı sıra hurdaların dönüşüme gönderilmediği takdirde trafikte sebep olduğu risklerin de altını çizdi ve “Yıllardır dile getirdiğimiz hurda dönüşümünün önemini bir de sanatsal boyut katarak fotoğraflarımızla vurgulamak istedik. Zira Hurda Teşvik Tasarısı’nın hurdanın piyasadan çekilmesini sağlayacak dinamikleri çalıştıracak şekilde ve etkili teşvikler ile bir an önce devreye alınmasının sağlayacağı katkılar ortada” dedi. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.