İDO ve Metro güçlerini birleştirdi

İDO ve Metro güçlerini birleştirdi

Dünyanın en çok yolcu taşıyan firması İDO ve Metro Turizm, İstanbul – İzmir arasında halen karayolu ile 9 saat süren yolculuğu 6.5 saate indirecek anlaşmaya imza atıyor. Anlaşma ile entegre biletler hem Metro’dan hem de İDO’dan alınabilecek. Biletini alan

İDO DIŞ HAT BİLETLERİ METRO’DAN

Ayrıca anlaşma çerçevesinde İDO’nun dış hat biletleri, Metro Travel Acentelerinde de satılacak. Bu uygulama ile yolcular bilet almak niçin feribot iskelesine gitmek zorunda kalmayacak.Deniz yolculuklarında konforlu, hızlı, güvenli ve avantajlı seyahatin adresi İDO ile kara yolculuklarında Türkiye’nin en büyüğü Metro arasında imzalanan anlaşmayla, İDO dış hat biletleri artık İDO gişeleri, çağrı merkezi ve www.ido.com.tr internet sitesinin yanı sıra Metro Travel acentelerinden de satın alınabilecek.

SEFER İPTALİNDE METRO DEVREYE GİRECEK

Anlaşma ile olumsuz hava koşullarından kaynaklanan İDO’nun sefer iptallerine de çözüm getirildi. İDO’nun herhangi bir sefer iptalinde Metro Turizm devreye girecek. Bu durumlarda yolcular belirlenen feribot saatinde Metro Travel otobüsleriyle Bandırma’dan İstanbul’a, ya da İstanbul’dan Bandırma’ya karayoluyla taşınacak. Böylece sefer iptallerinde vatandaşlar yolculuğunu ertelemek zorunda kalmayacak.

İKİ YAKAYA DA HİZMET GİDECEK

Entegre taşımacılık hizmetinin sunulacağı İDO’nun tarifeli feribot ve deniz otobüsü seferlerine ilişkin hatlar ise şunlar: Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü hattı, Bostancı-Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü hattı, Yenikapı-Bursa feribot hattı, Yenikapı-Bandırma feribot hattı, Yenikapı-Yalova feribot hattı ve Pendik-Yalova feribot hattı.

KAZANAN YOLCU OLACAK

İDO Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Ayşe Naz Erer, yapılan anlaşmanın denizyoluyla karayolunu birleştiren önemli bir işbirliği olduğunu belirterek şunları söyledi: “İDO olarak yolcularımıza yeni seçenekler ve avantajlar sunmaya devam ediyoruz. Özellikle sonbahar-kış tarifemizi açıklamamızla birlikte yoğun bir sezon yaşıyoruz ve bu dönemde yolcularımıza rahat edebilecekleri yeni seçenekler sunabilmek bizim için daha da önemli. Bu anlaşmayla birlikte, yolcularımız artık daha çok noktada İDO biletlerine ulaşabilecek. Seyahat dünyasında farklı kulvarlarda, denizde ve karada ayrı ayrı yer alsak da, neticede aynı sektörün oyuncuları olarak yan yana gelip entegre çözümler üretilebilmesi çok güzel. Bu tür işbirliklerinin en çok yolculara yarayacağını düşünüyoruz. “

Metro olarak yepyeni bir yapılanma içerisinde büyük yatırımlara imza attıklarını belirten Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Ayyıldız ise şunları söyledi: “Metro Turizm, geçen yıl tur operatörü şeklinde konumlandırdığı Metro Travel noktalarında müşterilerine A’dan Z’ye ‘travelshop’  hizmeti veren ciddi bir yatırıma imza atmış ve artık sadece bir otobüs markası olmaktan öteye gittiğinin sinyallerini vermişti. Bugünde bu projelerden birini hayata geçirmiş bulunuyoruz. Müşterilerimizin beklentilerini karşılarken beklemedikleri hizmetleri de kendilerine sunarak onlara her zaman kaliteyi veriyoruz.”

KARA VE DENİZ ULAŞIMININ İKİ BÜYÜK OYUNCUSU

İDO, 53 gemisi ve 35 terminali ile sadece ülkemizin değil dünyanın da önde gelen feribot işletmelerinden biri olarak, yılda yaklaşık olarak 50 milyon yolcu ve 10 milyon araç taşıyor ve özellikle Marmara bölgesindeki ulaşıma büyük katkı sağlıyor.

Araç filosu ve taşınan yolcu sayısı açısından Türkiye’nin en büyük seyahat şirketi konumunda olan Metro Turizm ise günlük ortalama 1.300 otobüs seferi düzenliyor ve 2013 yılında 21 milyon 500 bin yolcu taşıyarak920 milyon TL ciroya ulaştı.

senol-ayyildiz-ido.jpg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.