İETT, 758 yeni otobüsü hizmete aldı

İETT, 758 yeni otobüsü hizmete aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İETT bünyesinde çalıştırılacak 758 otobüs hizmete girdi.

Ataşehir Anadolu Garajında düzenlenen 758 adet otobüsün hizmete alım törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan alımı gerçekleşen 758 adet otobüs ile birlikte devreye giren otobüs sayısının 1393 adet olduğu belirtti. Erdoğan, kasım sonunda bu sayının 1705 adede çıkacağını söyleyerek “İlk çevre otobüsünü getirmek başkanlığım dönemine nasip oldu. Biten her projeyle İstanbul’da toplu taşımayı yaygınlaştıracağız. Modern dünya toplu taşıma araçlarına ilgi duyan bir dünyadır. Toplu taşımada şikayet olabilir. Hatlarda eksiklikler olabilir. Toplu taşımaya ilgi attıkça bunlar giderilecektir” dedi.
 

Konuşmasında İstanbul toplu taşımasından da bahseden Erdoğan, Türkiye’de her 6 araçtan bir tanesinin İstanbul’da bulunduğunu belirterek “İstanbul’da günde binden fazla motorlu araç İstanbul trafiğine katılıyor. Bu çok hızlı büyümeye rağmen trafiği rahatlamak için çok büyük yatırımlar yaptık ve yapıyoruz” açıklamasında bulundu.
 

İstanbulluların özel araçlarıyla yaptıkları seyahatlerde araçlarını hafta sonları, tatillerde kullanmaları önerisinde bulunan Erdoğan, ciddi miktarda yatırımların yurt dışına kaydığını söyledi. Başbakan Erdoğan,“Biz kimsenin harcamasına mal mülk edinmesine karışmayız karışamayız. Sadece tavsiyede bulunabiliriz. O bakımdan İstanbul’da ulaşım alışkanlıklarımızı mutlaka ama mutlaka değiştirmeliyiz. Cari açık artıyor. Akaryakıt tüketimi nedeniyle Türkiye yurtdışına önemli paralar ödeniyor. Bakıyorsunuz 1-2 kilometrelik yola vatandaşımız otomobiliyle gidiyor. Bazı hatlarda otobüs, metro boş giderken binlerce araçla yolda gitmeye çalışanları görüyorsunuz. Biz bu kadar zengin bir ülke değiliz. Özellikle e akaryakıt konusunda zengin bir ülke değiliz. Dışarıdan ithalat yapıyoruz. İstanbullular olarak çok daha hassas olmamız gerekiyor” dedi.
 

Eski araçların trafiği kötü şekilde etkilediğini ifade eden Erdoğan “Eski araçlarla yola çıkaranlar var. Bu araçla bir arıza yaptığı zaman bakıyorsunuz trafiği tıkıyor. Bugün çevrenizde görüyorsunuz, otobüslerimiz sıfır. Bunlar İstanbulluya yakışır otobüsler. Bizim iktidarımızdan önce İstanbul’da tüneller mi vardı. Metro mu vardı. Metrobüsler mi vardı. Klimalı otobüsler mi vardı” diyerek İstanbulluları toplu taşıma araçlarını kullanmaları gerektiği belirtti. 

Program sonunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a günün anlamını belirtmek amacıyla nostaljik tramvay hediye edildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.