İETT duraklarında tarih gün yüzüne çıkıyor

İETT duraklarında tarih gün yüzüne çıkıyor

İETT, başlattığı QR Kod uygulaması ile Tarihi Yarımada’daki durakların tarihi arka planını ortaya çıkarıyor

İETT,başlattığı QR Kod uygulaması ile Tarihi Yarımada’daki durakların tarihi arka planını ortaya çıkarıyor. Akıllı telefonları olan kullanıcılar, duraklarda bulunan QR kodları okuttuklarında o durağın tarihi hikâyesini izleyebiliyor.

Uygulama 80 tarihi durağı kapsıyor

Etrafı surlarla çevrili olan ve tarihi Suriçi bölgesi olarak adlandırılan eski İstanbul’da yer alan ve geçmişi atlı ve elektrikli tramvaylar dönemine kadar uzanan durakların isimlerinin ortaya çıkış hikayeleri İETT’nin QR kodlu durak uygulamasıyla farklı bir boyut kazanıyor. Toplamda 80 tarihi durağı kapsayan bu yeni uygulama ile akıllı telefonu bulunan kullanıcılar, durakta bulunan QR kodu okutarak İETT’nin kurumsal web sitesinde yer alan linkten belgesel filmi izleyebiliyor.

İşitme engelliler de unutulmadı

Bu yıl 143. yılını kutlayan İETT’nin geçmiş ile bugün arasında bir köprü kurmak amacıyla hayata geçirdiği ve her biri 2 ile 5 dakika arasında değişen kısa filmlerde durağın tarihçesi sunucu eşliğinde anlatılıyor. Filmde durağın tarihteki önemi, durağa neden bu ismin verildiği, tarihi ve güncel görseller eşliğinde ekrana yansıtılıyor. Senaryosu uzman tarihçilerin gözetiminde hazırlanan projede, işitme engelliler de unutulmadı. Belgesel filmde uzman tercüman eşliğinde işaret dili çevirisi yapılıyor. Ayrıca, Türkçe seslendirmeli hazırlanan filmde İstanbul’u ziyarete gelen turistler için de İngilizce altyazı yer alıyor.

iett.jpg

iett-durak2.jpgiett-durak-yolcu.jpgiett-durak-akilli-telefon.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.