İETT göz açtırmıyor

İETT göz açtırmıyor

İstanbul İETT kış hazırlıkları çerçevesinde tüm otobüslerine kış lastiği taktırdı. Otobüslerin kışa hazır olması için titizlikle çalışan İETT tüm kontrolleri bizzat yapıyor.

İETT, kış hazırlıkları çerçevesinde servise verdiği tüm otobüslerine kış lastiği taktırıyor. Bu uygulama uzun yıllardır yapılıyor. İETT, son 2 yılda aldığı 1705 yeni aracın alım aşamasında, şartnameye kış lastikleri ile ilgili sponsor firmalara sorumluluklar da getirdi. Otobüs alım şartnamelerinde sponsor firmanın kış lastikleri ile ilgili sorumluluklarını titizlikle belirleyen İETT, filosunun tamamında bu uygulamanın sürdürülebilirliğini korumak için sürekli olarak kontroller yapıyor. Bunu yanında İETT’nin servise verdiği araçlar dışında yedekte bekleyen araçları da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının genelgesine göre çeker lastiklerine de kış lastiği takılıyor.

6 bin 160 adet kış lastiği hazır

Yolcuların can ve mal güvenliğini sağlamak, trafikte yağışlı havalarda oluşabilecek kazaları önlemek amacıyla 2013 yılında yapılan ihaleler kapsamında toplam 6160 adet kış lastiği alımı yapıldı. Teslim edilen lastikleri öncelikle araçların tüm çeker akslarına takan İETT, ardından da servise verilen araçların tüm lastiklerini birer birer kış lastiğine dönüştürüyor. Ayrıca servis dönüşü tüm araçlarını kontrolden geçirip genel muayenelerini yapan İETT, sorunlu olan lastikleri tespit ederek değiştiriyor.

Halk Otobüslerinin muayeneleri şubat sonuna kadar tamamlanacak

Özel Halk Otobüslerine Trafik polisinin yaptığı denetimlerin yanı sıra İETT’de denetimlerde bulunuyor. Her yıl Ocak ayında yapılan teknik muayeneler sırasında uygunsuz bulunan Özel Halk otobüslerinin çalışmasına izin verilmiyor. Yıllık muayene dışında periyodik muayenelerden de geçen Özel Halk otobüsleri, uygunsuz bir durum gözlemlendiğinde çalışmasına izin verilmiyor. Halen devam eden muayenelerin şubat ayı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.