İETT, ‘Sağlıklı Beslenme Hareketi’ Başlattı

İETT, ‘Sağlıklı Beslenme Hareketi’ Başlattı

İETT Genel Müdürlüğü ile Medipol Üniversitesi Hastanesi arasında geliştirilen işbirliği ile İETT şoförlerinin sağlığı kontrol altına alınıyor.

İETT ile Medipol Üniversitesi işbirliğiyle, İETT şoförlerine yönelik olarak başlatılan ‘Sağlıklı Beslenme Hareketi’ protokol töreni İETT Ulaşım Kütüphanesi’nde düzenlendi. Düzenlenen imza törenine İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, daire başkanları, birim müdürleri ve çalışanlar katıldı.

‘Şoförlerimizin yaşam kalitesini arttırmak istiyoruz’

Gerçekleşen törende konuşan İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, konuşmasında obeziteye dikkat çekti. 2 binli yılların en önemli sorunlarından birisinin obezite olduğunu belirten Baraçlı, obezite ile mücadele ve sağlık bilincinin artırılması büyük önem taşıyor. Bu noktada sadece devlet ya da sağlık örgütleri değil, ‘Birey-Aile-İşletme-Devlet’ mantığı içerisinde bizlere de önemli görevler düşüyor. Bu yüzden bizler, çalışanlarımıza verdiğimiz değerin bir göstergesi olarak özellikle şoförlerimizin yaşam kalitesini artırmak, moral motivasyonlarını yükseltmek amacıyla Medipol Üniversitesi ile birlikte sağlıklı beslenme hareketi başlattık’ dedi.

‘Şoförlere sağlıklı beslenme üzerine çeşitli eğitimler verildi’

Sağlıklı beslenmenin önemli bir unsur olduğunu, aynı zamanda düzgün beslenenlerin işlerini de düzgün yapacağına inandıklarını aktaran Baraçlı; ‘Ortaklaşa yürüttüğümüz çalışma sayesinde başta şoförlerimiz olmak üzere çeşitli birimlerde görev yapan işçilerimizin sağlık taramaları yapıldı ve beden kitle endeksleri ölçüldü. Taramaların sonucunda sağlık profilleri belirlenerek, kişiye özel sağlıklı beslenme programları oluşturuldu. Bu süreçte hekimler tarafından yönlendirilen ya da talepte bulunan personellerimize de diyet hizmeti veriliyor. Ayrıca, uzman desteği ile çalışanlarımızın bağlı bulundukları garajlarda genel beslenme, hastalıklara özgü beslenme ve hijyen konularında çeşitli eğitimler verildi’ diyerek çalışma hakkında bilgi verdi.

‘Beslenme büyük önem arz ediyor’

Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın da yaptığı konuşmada dünyada son yıllarda birçok halk sağlığı probleminin baş gösterdiğini belirterek, özellikle obezitenin kıtalararası sağlık sorunu haline dönüştüğünü söyledi. Sağlıklı beslenmemenin birçok hastalığın ana nedenleri arasında yer aldığını vurgulayan Aydın, “Hem sağlığımızı korumak, hem de birçok hastalığın riskini yaşamamak adına beslenme çok büyük önem arz ediyor’ dedi.

‘Bu işbirliğinin örnek teşkil etmesini temenni ediyorum’

Üniversitenin imkanlarını kullanarak kurumlar ile böyle ortak projeler yürütmenin büyük bir değer olduğunu da ifade eden Prof. Dr. Aydın, bu projelerin topluma yönelik olmasının hem toplum katmanları açısından hem de üniversitelerinin kendini geliştirmesi açısından büyük fayda sağladığını belirtti. Prof. Dr. Aydın, İETT ile yapılan bu işbirliğinin örnek teşkil etmesini temenni etti.

www.tasimacilar.com


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.