İETT şoförleri üniversiteli oldu

İETT şoförleri üniversiteli oldu

İstanbul Kültür Üniversitesi ile İETT'nin iş birliğiyle gerçekleşen 'İstanbul'da Güvenli Yolculuk' projesi kapsamında 7 bin İETT personeline eğitim verildi.

İstanbul’da yolcu memnuniyetini en üst seviyeye çıkararak, yolculara daha güvenli ve konforlu bir toplu ulaşım hizmeti sunmaya katkı sağlaması amacıyla gerçekleştirilen projenin töreni İETT Kağıthane Garajı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Törene İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dursun Koçer, İETT Genel Müdür Yardımcıları, İstanbul Kültür Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Bahri Öztürk, İETT Daire Başkanları, İKÜ Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Münevver Mertoğlu, İKÜ öğretim üyeleri, İETT birim müdürleri ve şoförler katıldı.


İETT sürücülerine yönelik eğitim programı olan ‘İstanbul’da Güvenli Yolculuk’ projesiyle sürücülere; etkili iletişim becerileri, otobüslerde çıkması muhtemel olaylarda çatışma ve kriz yönetimi, zor yolcularla baş etme, öfke kontrolü ve stres yönetimi gibi konularda 35 ay boyunca eğitim veren İstanbul Kültür Üniversitesi’nin akademisyenleri, sürücülerin hakları, görev ve sorumlulukları ile uymaları gereken kurallarla ilgili hukuki konularda da eğitim verdi. “İstanbul'da toplu ulaşımın kalitesini yükseltmek istiyoruz”
İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, İETT camiasının büyük bir camia olduğunu belirterek, tek amaçlarının İstanbul’da toplu ulaşımın kalitesini yükseltmeye çalışmak olduğunu söyledi. İETT’nin 141 yıllık köklü yapısına dikkat çeken Baraçlı, bu projedeki amaçlarının çalışanlarının vizyonunu geliştirmek ve İstanbul’da toplu ulaşımın kalitesini yükseltmek olduğunu dile getirdi. Baraçlı, “İlk başlarda bu projenin hayata geçeceğine inanmayanlar oldu ama biz bu projeyi başarıyla gerçekleştirdik. Bu projenin devamını da getirme gayreti içerisinde olacağız. Çalışanlarımız hizmet verme noktasında gelişen olayları takip edebilmek ve bilgiyi de yakalayabilmek adına üniversite ortamında eğitim almanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorlar. Bizler de, İstanbul’a hizmet edecek daha farklı projelere imza atmaya hazırız. Türkiye 2023 vizyonuna doğru gidiyor. Ülkemiz 2023 vizyonuna doğru giderken, İETT olarak biz de misyonumuzu ve vizyonumuzu yeniden belirledik. Bu yeni misyon ve vizyon çerçevesinde eğitim önemli bir noktayı teşkil ediyor. Bizler İstanbul’a hizmet etmeye her daim hazırız.” diye konuştu.


“Projenin çok yararlı olduğuna inanıyorum”
İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dursun Koçer ise, projeyle birlikte sürücülerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördüklerini dile getirdi. Koçer, “Üniversitemiz için çok mutlu günlerden bir tanesini yaşıyoruz. Bu projenin gerçekten çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Toplu taşıma araçlarını kullanan her insan bir anlamda İETT’nin misafiri oluyor. Eğitimin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Sürücülerin gerçek bir lider olması gerektiğine dikkat çeken İstanbul Kültür Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Bahri Öztürk de, “Bu proje başlamadan önce toplu taşıma aracı kullanırken, sürücü arkadaşın aslında bir lider olduğu hiç aklıma gelmemişti. Bu proje başladıktan sonra onların gerçek bir lider olması gerektiğine inandım. Çünkü otobüse adım attığımız andan itibaren canımızı ona emanet ediyoruz. Bu proje, bu sebeple ‘liderlik’ anlayışında çok önemli kazanımlar sağlamıştır.” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından plaket törenine geçildi. 3 yıl boyunca sürücülere eğitim veren İstanbul Kültür Üniversitesi akademisyenlerine projeye katkılarından dolayı plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi. www.tasimacilar.com 14.07.2012/12:03