İETT, Ulusal Kalite Hareketi’ne katıldı

İETT, Ulusal Kalite Hareketi’ne katıldı

İETT, KalDer ile iyi niyet bildirgesi imzaladı. Kalite sürecinin aynı zamanda bir değişim hareketi olduğunu söyleyen Baraçlı, söz konusu belgelerin alınmasıyla kalitede sürekliliğin sağlanmış olacağını da sözlerine ekledi.

İETT, Türkiye Kalite Derneği'nin (KalDer) öncülüğünde yürütülen Ulusal Kalite Hareketi’ne (UKH) katıldı. Katılım için yapılan törende İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ile KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan “İyi Niyet Bildirgesi”ne birlikte imza attı. İmza törenine İETT yöneticileri, TÖHOB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yüksel, ÖHO dernek yöneticileri ile sendika ve dernek temsilcileri de katıldı. “Kalite süreci aynı zamanda bir değişim hareketi”
İmza Töreninde konuşan İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, Kalite sürecinin aynı zamanda bir değişim hareketi olduğunu söyleyerek, İETT’deki değişim hareketinin 2009 yılında başladığını söyledi. Baraçlı, İETT’nin geçtiğimiz yıl yaptığı “Entegre Yönetim Sistemi” (EYS) çalışmalarıyla ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerini almaya hak kazandığını ifade etti.
“Gelişen teknoloji ve yenilikleri anlamak artık bir kural”
İstanbul’a hizmet etmenin çok önemli bir faktör olduğunu söyleyen Baraçlı, “21. yüzyıl tam anlamıyla bir hız çağıdır. Dünyada gelişen teknoloji ve yenilikleri yakalamak, bu değişim ve yenilikleri yönetim anlayışına ve işletme modellerine yansıtmak köklü markalar için artık kaçınılmaz bir kural haline geldi. Tarihinde pek çok ilke imza atan ve 141 yıldır aralıksız İstanbullulara hizmet vermeyi sürdüren İETT de bu marka kurumlardan biridir.” diye konuştu.
“Bu belgelerle kalitede süreklilik sağlanacak”
Kamu kurumlarının ISO 20000 Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetim Sistemi, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Standardı ve EFQM çalışmalarıyla kalitesini belgelemesinin, kendisini daha kaliteli hizmet vermeye zorlayacağını dile getiren Genel Müdür Baraçlı, söz konusu belgelerin alınmasıyla kalitede sürekliliğin de sağlanmış olacağını söyledi.
“İETT Avrupa’nın en büyük araç filosuna sahip kurumu”
İETT’nin atlı tramvaylarla başlayan serüveninin Tünel, elektrikli tramvay, otobüs, troleybüs, metrobüs ve metro yatırımlarıyla günümüze kadar ulaştığını kaydeden Baraçlı, “İETT bugün Avrupa’nın en büyük araç filosuna sahip kurumu haline geldi. O yüzden de burada atacağımız imza çok önemli. O bakımdan bu çalışmanın hem bize hem de İstanbullulara başarılar getirmesini diliyorum” dedi.
“İnovasyon yapmazsanız rekabet gücünüz azalır”
KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Doğan ise yaptığı konuşmada; “KalDer, Türkiye’de hem kamu hem özel sektör hem de sivil toplum örgütlerinde kalite hareketini yaygınlaştırma çalışmalarını sürdürmektedir. KalDer’in EFQM adıyla tanımlanan “Mükemmellik Modeli” dünyada 35 bin şirketin kullandığı bir iş geliştirme modelidir. Dünyada artık inovasyon yapmazsanız, gelişmeleri takip etmekten ziyade onun önüne geçip oradan pay alamazsanız, rekabet gücünüz de giderek azalır” dedi.
“EFQM Mükemmellik modeli, İETT için tam anlamıyla bir check-up”
Uygulamaya başlayacakları EFQM Mükemmelik Modeli çalışmasının, İETT’de bir “Özdeğerlendirme Raporu” işlevi göreceğini ve bu sonuçlarının İETT için tam anlamıyla bir check-up yerine geçeceğini dile getiren Doğan; “Bu çalışma modeli, maliyetleri düşürmek ve kârlılığı artırmak için iyileştirilecek alanlarının tespitinde çok önemli bir vazife üstlenecek” diye konuştu. www.tasimacilar.com 20.03.2012 / 17:52