İETT’de 500 Personel İşaret Dili Eğitimi Alacak

İETT’de 500 Personel İşaret Dili Eğitimi Alacak

İETT, her gün milyonlarca İstanbullu’ya hizmet veren şoförlere ve müşteri temas noktalarında görev yapan güvenlik görevlisi, bilet satış personeli, hat, hareket amiri gibi 500 kişilik personeline işaret dili eğitimi verecek.

İşaret dili eğitimi için İşitme Engelliler Federasyonu ile işbirliği yapan İETT, eğitimlerin Eylül ayında başlamasını planlanlıyor. 25’er kişilik gruplar halinde verilecek eğitim ile hem yolcu ilişkilerinin etkin bir şekilde yürütülmesi hem de kurumsal algının güçlendirilmesi hedefleniyor.

İlk etapta 500 kişi işaret dili öğrenecek

Öncelikle 500 kişilik bir grupla başlanacak eğitimlerin bir yılda tamamlanması planlanıyor. Verilecek eğitimlerin ilk aşamasında parmak alfabesi, sayılar, günler, aylar, haftalar, mevsimler ve renkler gibi temel bilgiler verilecek. İkinci aşamada ise işitme engelliler ile İETT personeli arasında en sık yaşanan diyalog ve cümleler, görsel destekli olarak öğretilecek.

‘İşitme engelli vatandaşlarımıza da hizmet vereceğiz’

Konu ile ilgili görüşlerini ifade eden İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, “İETT olarak bizden hizmet bekleyen tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek ve hizmet alan herkesin aynı hizmet kalitesine sahip olacağı bir anlayış ile faaliyetlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Bunun için de başlangıç olarak 500 çalışanımızın işaret dili eğitimi almalarını sağlayacağız. İETT personelinin işitme engelli vatandaşlarla daha rahat iletişim kurmalarını sağlayarak, hem engellilerin hizmete erişimini kolaylaştırmış olacağız hem de engelli bireylerin istek ve ihtiyaçlarının daha doğru karşılanmasına imkan tanımış olacağız.”dedi.

‘İETT, engelli dostu bir kurum’

Son verilere göre Türkiye’de toplam nüfusun % 12,78’inin, yani yaklaşık 8,4 milyon vatandaşın ortopedik, görme, konuşma, zihinsel ya da işitme engelli olduğuna dikkati çeken Baraçlı, İstanbul’daki yaklaşık 462 bin engelli vatandaştan 56 bin kadarının da işitme engelli olduğunu vurguladı. İETT’nin ‘Engelli Dostu’ bir kurum olduğunu belirten Baraçlı, “Araç alım aşamasından başlayarak her konuda engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak planlamalar yapıyor, sunduğumuz hizmetler ile onların hayatlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz.” dedi. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.