İETT’den Afrika’dan Gelen Ekibe Eğitim

İETT’den Afrika’dan Gelen Ekibe Eğitim

Filosunu tamamen yenileyen İETT, TİKA işbirliğiyle çalışır durumdaki otobüslerini ihtiyaç duyulan ülkelere göndermeye devam ediyor. Ayrıca İETT, Liberya gibi çeşitli ülkelerden gelen ekiplere otobüslerin kullanımı ile ilgili eğitimler de veriyor.

Otobüslerin kullanımı ve bakım onarımı ile ilgili eğitim almak için ilk ekip Liberya’dan İstanbul’a geldi. 2 hafta boyunca İETT tarafından eğitime tabi tutulan ekip ülkelerindeki personele aynı eğitimi vermek üzere görevlendirildiler.

Liberya’dan gelen 10 kişilik teknik heyete mühendis ve teknik personel tarafından uygulamalı ve teorik eğitimler verildi. Otobüslerin tamir ve bakımı, filo yönetimi, elektrik -mekanik sistem ve arıza tespiti gibi konularda bilgilendirmeler yapıldı.

Otobüs Hibeleri Devam Edecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın, Çad Başbakanı KalzeubePayimiDeubet ile görüşmesi ile Çad’a veLiberya’ya 20’şer otobüs göndermişti.  Geçtiğimiz günlerde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hibe edilen otobüslere yenilerini ekleyerek Gana’ya 30 otobüs gönderileceğini açıkladı.

Otobüs hibeleri İETT ve TİKA işbirliğinde ihtiyaç sahibi ülkelere önümüzdeki günlerde de gönderilmeye devam edecek. Otobüs hibe edilecek bölgeler arasında Fildişi Sahilleri, Nijerya, Novipazar gibi yerler bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.