İETT'den Türk Kızılayı'na Taze Kan Desteği

İETT'den Türk Kızılayı'na Taze Kan Desteği

İETT, Türk Kızılay’ı ile gönüllü kan bağışı konusunda ortak protokol imzaladı.

İstanbul’da 142 yıldır toplu ulaşım hizmeti veren ve 9 bine yakın çalışanı bulunan İETT, Türk Kızılay’ı ile “Gönüllü kan bağışçılarının eğitimi, kan bağışçısı kazanım faaliyetlerinin yürütülmesi” için işbirliği protokolü imzaladı. İETT’ye ait ulaşım kütüphanesinde düzenlenen törende protokole imzaları İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı ile Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar attı. İmza törenine İETT Genel Müdür Yardımcıları, Türk Kızılay’ı Yönetim Kurulu Üyeleri ve çalışanlar da katıldı.

İETT olarak bu projenin içinde olmaya hazırız

İmza töreninde konuşan İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, İstanbul’a 142 yıldır toplu ulaşım hizmeti veren bir kurum olan İETT’nin pek çok sosyal sorumluluk projesine destek verdiğini ama bu sefer ki işbirliğinin hayat veren bir proje olduğunu söyledi. Genel Müdür Baraçlı, “Daha önce belki de birçoğumuz yaşamıştır; bizim, bir akrabamızın ya da tanıdığımızın kana ihtiyacı olduğunda önce Kızılay’a koşuyoruz. İşte gönüllülük burada ortaya çıkıyor; bu zorlukları yaşamadan önce kan bağışında bulunmalıyız. İETT olarak tüm çalışanlarımızla bu projenin içerisinde olmaya hazırız. Yapacağımız bağışla belki de bir değil birkaç hayat birden kurtarmış olacağız. Bizler esasında küçük bir katkıda bulunuyoruz. Asıl büyük katkıyı Kızılay olarak onlar yapıyor ve hem ülkemizde hem de dünyada büyük adımlar atmaya çalışıyorlar. Bizler İETT olarak büyük bir havuza küçük bir damla akıtmak için buradayız. Bu, gönüllülük esasına dayalı bir iştir. Bu nedenle otobüslerimizin içerisinde bulunan LCD ekranlar ve reklam alanlarımızı da Kızılay’a açmak suretiyle bu çalışmayı sürdürülebilir hale getirmek için de varız” dedi.

Bağışlanan her bir kan üç ayrı hastaya şifa veriyor

Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar da yaptığı konuşmada Kızılay’ın elli yıldır Türkiye’nin güvenli kan ihtiyacını karşılayan bir kurum olduğunu, 2005 yılında çıkarılan bir kanunla tek görevli olarak atandığını, bu tarihten sonra yürütülen çalışmalar sonucunda bağışların sürekli artış göstererek yıllık 1 milyon 800 bin ünite kan toplandığını anlattı. Kan bağışının kutsal bir görev olduğunu söyleyen Akat, “Bağışlanan her bir kan trombosit, elektrosit ve plazma haline getirilerek üç ayrı hastaya veriliyor. Dolayısıyla bu veriyi üçle çarparsanız yılda 4,5 milyon hasta şifa bulmuş oluyor. Bunda kanı veren donörlerimizin çok büyük payı var. Ben bu konuda hep şu örneği veririm. Birine sadaka verirken kime verdiğinizi bilirsiniz ama kan bağışladığınızda bunun kime hayat vereceğini bilemezsiniz. Bizim bu yolda birlikte yürüdüğümüz insanlar, kurum ve kuruluşlar var. Bunların başında gelen kurumlardan olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT’ye böylesine kutsal bir işte bize yoldaşlık ettikleri için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

İlk kanı Genel Müdür Baraçlı verdi

Protokol imza töreninin ardından İETT Genel Müdürü Dr. Baraçlı, ilk kanı vererek kampanyayı başlattı. Türk Kızılay’ı ve İETT Kan Kampanyası kapsamında İETT personeline, Kızılay Kuzey Marmara Bölge Kan Merkezi ekipleri tarafından kan bağışı konusunda bilinçlendirme eğitimi verilecek. İETT çalışanları kan bağışının önemine dikkat çekerek toplumda farkındalık yaratmak için kan bağışlayacak. Kan bağışı kampanyası sadece İETT çalışanları ile sınırlı kalmayacak. İETT’ye ait duraklar ve garajlar da, İstanbulluların kan bağışında bulunması için tahsis edilecek. Kızılay ekipleri ve İETT’nin belirlediği önemli noktalarda sabit kan alma birimleri de kurulacak. Töreninin sonunda İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’a İstanbul’un simgesi nostaljik tramvay maketi hediye etti.

www.tasimacilar.com


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.