İETT’nin 900. Otokar Kent otobüsü de banttan indi

İETT’nin 900. Otokar Kent otobüsü de banttan indi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün belli dönemlerde açtığı ihaleleri kazanan Otokar toplamda 900 adedi bulan siparişin 900’üncüsünü de banttan indirdi.

İETT’ye teslim edilmesi gereken tüm otobüslerin üretimini tamamlayan Otokar 900’üncü Otokar Kent otobüsünün banttan çıkışı için Sakarya fabrikasında bir tören düzenledi.

Otokar, solo tip otobüs ihalesi kapsamında İETT tarafından sözleşmeye bağlanıp sipariş edilen toplamda 148 milyon Euro tutarındaki 900 adet Otokar Kent otobüsünün Sakarya fabrikasında düzenlenen banttan indirme törenine Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç İETT Otobüs İşletme Dairesi Başkanı Hasan İçen, İETT Araç Bakım Onarım Dairesi Başkanı Aydın Karadağ’ın yanısıra Otokar ve İETT yetkilileri ile Otokar çalışanları da katıldı.


Yüzde 20 iş artışıyla fabrika çalıştı

Yedek parça ve araçların 5 yıllık bakımı için 2012-2013 yılları arasında düzenlene ihaleleri kazanan Otokar, Dizel yakıtlı solo tipi otobüs için yüzde 20 iş artışıyla çalışarak son otobüsün üretimini de tamamlamış oldu.

İstanbul’un modernleşen ulaşım sistemine katkıda bulundukları için gururlu olduklarını belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, son ihaleyi kazanmanın büyük bir heyecan yarattığını söyleyerek büyük bir sorumluluğun altına da girdiklerini belirterek “Bu bilinçle, her işçimiz ve her mühendisimiz bu projede zevkle ve istekle çalıştı. Bugün İETT gibi köklü bir kurum aracılığıyla kendi tasarımımız ve üretimimiz olan araçlarımızı İstanbul yollarında görmek bize büyük mutluluk veriyor. 17 milyonluk nüfusu ile Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul’un modern taşımacılık için attığı adımlara Otokar olarak eşlik etmekten büyük gurur duyuyoruz” dedi.


Yapılan paket anlaşma İETT’nin maliyetlerini düşürdü

İETT bünyesinde araç temininin yanı sıra yedek parça ve bakım hizmetlerini de içeren yeni sistemin çok verimli bir şekilde çalıştığını belirten Görgüç, sistemin işletme maliyetlerini azalttığını ifade ederek “Araçlarımızın servise verilme oranı periyodik bakımlar dahil tutulduğunda bile yüzde 99,58 düzeyinde gerçekleşiyor. Yani Kent otobüsleri hiç bir aksama yaşamadan her gün servislerine düzenli olarak çıkıyor, vatandaşlara hizmetine kesintisiz devam ediyorlar” şeklinde konuştu.
Türkiye’de üretimi yapılan otobüslerin ihracatı da olumlu yönde etkilediğini söyleyen Görgüç, İstanbul gibi bir metropolde toplu taşımada kullanılan araçların üreticiler içinde büyük referans sağladığını belirterek tük firmalarının rekabet gücünün başka ülkelerde attığını sözlerine ekledi.

Ödüle doymayan bir otobüs

Ayrıca Otokar’ın Kent, Avrupa’nın en önemli otobüs yarışmalarından biri olan “European Bus&Coach Week”te Jüri Özel Ödülüne, Türkiye’de "Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri"nde İyi Tasarım Ödülü’ne layık görüldü.
Rakamlarla İETT için üretilen Kent LF:
• İETT Kent LF aracında 2542 farklı parça kullanıldı.
• Bu parçalardan 700 adeti İETT aracına özgü olarak yeniden tasarlandı.
• 500’den fazla Otokar çalışanı İETT aracı imalatında doğrudan görev aldı.
• Otokar üretim hatlarında toplam 700.000 adam saatten fazla imalat yapıldı.
• 166 adedi yerli olmak üzere toplamda 197 tedarikçi ile çalışılmıştır.
• Yerli firmaların içinde 109 adedi KOBİ’dir (yüzde 65).
• Proje süreci boyunca, adetten kaynaklanan, kalıp imalatı sayesinde, proses doğrulaması yapılarak, tedarikçiler arası rekabet yaratılarak ve imalat sürelerinde iyileştirmeler sayesinde projenin başında teklif edilen rakamların gerçekleşmesi sağlanmıştır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.