İETT’nin Araç Alım Modeline Cenevre’den Ödül

İETT’nin Araç Alım Modeline Cenevre’den Ödül

İETT’nin, otobüs alımları öncesinde geliştirdiği “Araç alım ve İşletme Modeli” UITP Dünya Kongresi’nde “Toplu Taşıma ile Gelişme” ödüllerinde “İş Modeli İnovasyonu” ödülüne layık görüldü.

İETT, üretici firma ile yapılan anlaşma gereği alınan araçlar 5 yıl boyunda yakıt ve şoför maliyeti dışında hiçbir gider üstlenmeden ve işletme riski olmadan hizmet vereceği bir araç alım ve işletme modelini geliştirdi. Bu geliştirilen model ile araç bakım ve onarım hizmetleri, yedek parça temin ve montajı, parklanma ve servise sunma gibi birçok faaliyet araç üreticisi firma tarafından karşılanıyor. Klasik araç satın almadan farklı olarak yapıla uygulama İETT’ye yeni bir ödül daha kazandırdı.

İETT’ye UITP Dünya Kongresi’nden Ödül


Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin düzenlediği UITP Dünya Kongresi’nde otobüs alımları öncesinde geliştirilen “Araç alım ve İşletme Modeli” ile “İş Modeli İnovasyonu” ödülene layık görüldü. Ödül töreni İsviçre’nin en kozmopolit şehirlerinden Cenevre’de yapıldı. İETT adına ödülü, İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı aldı.

Baraçlı: “Araç Alım ve İşletme Modeli, herkesin aynı anda kazandığı bir model”


Toplu ulaşım sektöründe en inovatif iş modelini geliştiren kurumların ödüllendirildiği törende konuşan İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, uygulamaya aldıkları modelin kuruma ve üretici firmalara bir çok noktada kazanç sağladığını ifade etti. Baraçlı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Araç Alım ve İşletme Modeli, birçok noktada ar-ge imkanı sunan, herkesin aynı anda kazandığı bir model olmasının yanı sıra kamu-sanayi işbirliğinin de en iyi örneklerinden. Aldığımız 1705 yeni araçla yerli üreticiye, geliştirdiğimiz iş modeli sayesinde de Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladık. İyi bir iş yaptığınızda başarı da arkasından geliyor. Uluslararası düzeyde böyle nitelikli bir ödüle sahip olmak, projemizin ne denli başarılı olduğunun göstergesidir.”

www.tasimacilar.com 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.