İhracatımız Kapıkule’de Bulgaristan Duvarına Çarptı

İhracatımız Kapıkule’de Bulgaristan Duvarına Çarptı

Bulgaristan’a girişte yılardır kapılarda sıkıntı yaşayan Türk TIR şoförleri isyan etti. Türk TIR sürücülerinin haksız muamelelerle karşılaştığı Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapıları sonunda kapandı.

Sektöre destek olma ve alternatif olma vizyonu ile kurulan RO-RO’nun yüksek fiyat uygulamaları nedeniyle karayolunu tercih eden Türk nakliyecisi durumu fırsat bilen Bulgar gümrük yetkililerince giriş ve çıkışlarda haksız muamelelerle karşılaşıyor.

Bulgar gümrüğü Tük TIR şoförlerini isyan ettirdi

Bulgaristan gümrük yetkililerince yaşanan sorunların artması, dönüş yolunda olan sürücülerin dahi Bulgar yetkililerce giriş ve çıkışta diğer ülkelere uygulanmayan teknik donanımlardan, taşıma evraklarına kadar her türlü kontrollerle 1.500 ile 2.000 EURO arasında yüksek cezalara maruz kalması sonucunda Türk TIR şoförleri Bulgaristan’a girmeyi reddetmesiyle Kapıkule ve Hamzabeyli gümrük kapıları her iki yönde TIR geçişlerine kapatıldı.

Haksız yere kontrollerin artması ile Hamzabeyli ve Kapıkule sınır kapılarında iki günden fazla bekleyen Türk nakliyecisini isyan ettirdi. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ise konuya yönelik yaptığı açıklamada; Ülkemiz taşımacısına, ihracatçısına ve ekonomisine Bulgaristan’ın resmi makamları tarafından keyfi şekilde uygulanan ve Bulgar taşımacılarının her fırsatta yanlış ve haksız bir şekilde yönlendirmeleri ile birlikte daha da çığırından çıkan söz konusu uygulamaları esefle kınıyoruz. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve Bakanlıklarımızın yurtdışı temsilcilikleri nezdinde girişimlerimizin devam ettiğinin ve taşımamızı ve dolayısıyla ihracatımızı tehdit eden ayrımcı uygulamalarla mücadele konusunda sektörümüzün sonuna kadar arkasında olacağımızın bilinmesini isteriz” şeklinde konuştu.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.