Ilıcalı:‘Toplu ulaşım yasasına ihtiyaç var’

Ilıcalı:‘Toplu ulaşım yasasına ihtiyaç var’

Sektörün her zaman kendisine vefa gösterdiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı; “Allah bu işi en iyi yapacaklara nasip etsin.O nasip olacaklardan birisi de bensem, yine elimizden gelen en büyük çabayı göstereceğiz” dedi.

 

AK Parti’den, İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı olan Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı’ya ulaştırma sektörünün paydaşlarından tam destek geldi. 13 Mart Cuma günü, İBB Kasımpaşa Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya; İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, İTO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Orduhan, TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, TOF Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, TÖHOB Başkanı İsmail Yüksel, İSTAB Başkanı Ali Bayraktaroğlu, İstanbul Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, Turizm Taşımacıları Derneği Başkanı Sümer Yığcı, İSDER Başkanı Murat Erdoğan, TÖHOB Genel Sekreteri Onur Orhon, Şehir Hatları A.Ş. Genel Müdürü Süleyman Genç, Otobüs A.Ş. Genel Müdürü Yasir Şahin, DENTUR Avrasya Genel Müdür Yardımcısı Ünsal Savaş ve ulaştırma alanında çalışma yapan akademisyenler katıldı.

‘Toplu ulaşım yasasına ihtiyaç var’

Sektöre kendisine verdiği destek için teşekkür ettiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı; “Ulaştırma konusunda 35 yıllık bir mesleki birikimim var. Son on iki yılda ulaştırma alanında çok önemli projeler yapıldı ve önemli başarılara imza atıldı. Ulaşım ve trafikte yapılan çok önemli çalışmalardan büyük memnuniyet duyuyoruz ancak birtakım yasal düzenlemelerin de yapılması gerektiği kanaatindeyim. Yasama organında görev alarak hem sektöre hem de İstanbul’a faydalı olmak istiyorum. Mesela bir toplu ulaşım kanuna ihtiyacımız var. Allah bu işi en iyi yapacaklara nasip etsin diyorum, o nasip olacaklardan birisi de bensem, yine elimizden gelen en büyük çabayı göstereceğiz. TBMM’de, 22. Dönemde milletvekili olarak görev yaptım. Ulaştırma Komisyonu’nun başkan vekiliydim. Milletvekili oluncaya kadar, akademisyen kimliğimizle, karayolu taşıma kanununun gerekliliğini hep dile getirmiştik. TBMM’de görev alınca, o zamanki Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım Bey ile de konuyu istişare ederek, Karayolu Taşıma Kanunu’nun çıkmasına vesile olduk. Bunun için kurulan komisyonun başkanı oldum. Milletvekili dönemimizde de ondan sonraki dönem de sektör hep yanımızda oldu. Bu sektör çok vefalı bir sektör. Bütün sektöre şükranlarımı sunuyorum” dedi.

mustafa-2.jpg

‘Yeni dönemde Prof. Ilıcalı da olmalı’ talebi

Taşımacılıktan lojistiğe dönüşüm programının hayata geçtiği dönemde Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın mecliste olmasının sektör için çok önemli olduğunu vurgulayan UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener; “Sektör olarak, Mustafa Hocamızdan ilk milletvekilliği döneminde çok istifade etmiştik. Lojistik bir devlet politikasına haline geldiği için kendisinin bu dönemdeki katkıları daha fazla olacak. Sektörümüz için inşallah başarılı olsun. Bu çorbada bizim de bir tuzumuz olursa biz de bununla iftihar ederiz” diye konuştu. Ulaşımla ilgili yasal düzenlemelerin yapıldığı TBMM’de Prof. Ilıcalı’nın da olmasını istediklerini belirten İTEO Başkanı Yahya Uğur; “ TBMM’de bu işleri iyi bilen, ömrünü bu işlere adamış birsinin olmasını ben çok önemsiyorum. Mustafa Hocamızın TBMM’de mutlaka olması lazım biz de STK’lar olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

‘Sektörün her zaman yanında yer aldı’

Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı’nın sektöre her zaman destek verdiğini altını çizen TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan; “ Sektör olarak Mustafa Hocamızı her zaman yanımızda gördük. Toplantılarımıza katıldı, sorunlarımızı dinledi, çözüm konusunda destek verdi.” dedi. Prof. Ilıcalı’yı sektörün mecliste görmek istediğini vurgulayan TOF Genel Başkanı Mustafa Yıldırım; “Türkiye’de 5 milyon ticari taşıt var, bizler STK’lar olarak onların temsilcileriyiz. 20 milyonluk bir camiayız ama maalesef mecliste doğru dürüst bir temsilcimiz yok. Biz Mustafa Hocamızı ulaşımcıların milletvekili olarak görmek istiyoruz. Kendisi bir halk adamıdır. Akademisyen olup halk ile bu kadar iç içe olan bir insan dünyada çok azdır” diye konuştu.

‘Beraber yürüyeceğiz’ vurgusu

İstanbul’daki servisçilik sektörünün büyük bir aile olduğuna dikkat çeken İTO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Orduhan; “İstanbul’da yaklaşık 60 bine yakın servis aracı var, aileleriyle birlikte 250 bin kişilik bir sektörüz. Sektörümüzün ciddi sorunları var. Bunların en başında da plaka tahdidi konusu var, bu işi yapanlarla ilgili önemli kriterler istenmektedir. Bu çabamızda sağolsun Mustafa Hocamız bize büyük destek verdi. Bundan sonraki bu çabamızda da onunla beraber yürüyeceğiz, 250 bin kişilik ailemizin ona desteği olacak” dedi.  TBMM’de ulaşım sektörünü bilen milletvekillerinin de olmasını istediklerini belirten İSTAB Başkanı Ali Bayraktaroğlu; “İstanbul’da en büyük sorun trafik. Ulaştırmanın mihmandarlarına parlamento yolunun açılması gerekir. Mustafa Hocamızı yeni dönemde parlamentoda görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Ulaştırma konusunda bir boşluk var’

Özel halk otobüsçülerinin de Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’ya destek verdiğini belirten TÖHOB Başkanı İsmail Yüksel; “Biz Sayın Hocam ile 1994 yılından bu yana tanışıyoruz. Ulaşım sektörüne hizmet veren bir hocamızdır. Vekillik döneminde de özel halk otobüsçülerine çok yardımcı oldu. Kendisini yeniden TBMM’de görmek istiyoruz” dedi. İstanbul Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk de; “Ulaştırma konusunda İstanbul’da ciddi manada bir boşluk var. Bu sektörün bir şekilde çerçeveye alınması lazım, bu sektörü tanıyanların ve bu işi bilenlerin TBMM’de olması lazım. Biz de kendisini destekliyoruz” açıklamasında bulundu. İSDER Başkanı Murat Erdoğan da ise; “Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın bizim dertlerimize derman olacağına inanıyoruz, kendisi sektörümüzü tanıyor, sorunlarımızı da biliyor, kendisine destek olacağız” diye konuştu.

 

mustafa-1.jpg

 

mustafa-manset.jpg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum