İlk 10 Ayda Kaçakçılıkla Mücadelede Rekor Kırıldı

İlk 10 Ayda Kaçakçılıkla Mücadelede Rekor Kırıldı

Bakan Yazıcı, bu yılın 10 ayında düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu ve kaçak eşyanın değerinin 800 milyon lirayı aştığını belirterek, "Bu rakam gümrük tarihinde rekor" dedi.

Yazıcı, 1 Ocak-31 Ekim 2013 arasında 802 milyon 526 bin liralık kaçakçılık olayının ortaya çıkarıldığını, bunun 127 milyon liralık kısmını uyuşturucuların, 675 milyon liralık kısmını ise ticari eşyaların oluşturduğunu söyledi.

‘Gümrük sahaları en modern teknolojilerle donatıldı’

Yasa dışı ticaretin önlenmesi için tüm gümrük personelinin özveriyle görev yaptığını ve kaçakçılara taviz verilmediğini ifade eden Yazıcı, kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında sınır kapılarının ve gümrük sahalarının da en modern teknolojilerle donatıldığını belirtti.

‘Dış ticaret hacmi ile birlikte illegal faaliyetler de artıyor’

Günümüzde bir taraftan ülkeler arasındaki dış ticaret hacminin geliştiğini, diğer taraftan organize suç ve kaçakçılık faaliyetlerinin de ülke sınırlarını aştığını kaydeden Yazıcı, ''Ticari eşya kaçakçılığının yanı sıra, uyuşturucu madde ve silah gibi illegal ticaretin boyutları ve yasal ticaret içinde kamufle olma çabaları da artıyor. Ancak biz de bunlara karşı önlemlerimizi alıyoruz'' dedi.

‘2013 yılının 10 aylık döneminde bir rekor kırıldı’

Geçen yıl 743,7 milyon liralık kaçak eşya ve uyuşturucu madde yakalanmasının, gümrükler tarihinde bir rekor olduğunu, ancak bu yılın 10 aylık döneminde bu rekorun da kırıldığını ifade eden Yazıcı, şu bilgileri verdi: ''Gümrük kapılarında teknik cihaz kapasitesini sürekli güncelliyoruz ve her sınır kapımızı X-ray cihazlarıyla donatıyoruz. Personelimizin de kaçakçılıkla mücadele konusunda gösterdiği hassasiyet sayesinde bu yılın 10 aylık döneminde gümrüklerde 127 milyon liralık uyuşturucu, 126 milyon liralık gıda malzemesi, 89 milyon liralık elektronik eşya, 71,5 milyon lira değerinde akaryakıt, 38,2 milyon liralık tekstil ürünü, 31 milyon liralık değerli maden ele geçirildi. Bu dönemde aralarında gemi, yat, tır, otomobil ve diğer araçların da yer aldığı, kaçakçılık faaliyetlerinde kullanılan veya yasa dışı olarak yurda sokulan 231,8 milyon lira değerinde araca el konuldu’ dedi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.