İlk MD9 LE Şile Kooperatifi’ne teslim edildi

İlk MD9 LE Şile Kooperatifi’ne teslim edildi

Temsa kent içi ulaşımında ayrıcalıklar getireceğini düşündüğü yeni otobüsü MD9 LE aracının ilk teslimatını Şile kooperatifine gerçekleştirdi. Kooperatif bünyesine eklenen 5 adet MD9 LE İstanbullulara hizmet edecek.

Temsa bayisi Çavuşoğlu Otomotiv’in ev sahipliğinde, Pendik’teki merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Şile Kooperatifi Başkanı Metin Mısırlı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, Pazarlama ve Satış Direktörü Murat Anıl, Bölge Satış Yöneticisi Baybars Dağ, Kurumsal İletişim ve Pazarlama Yöneticisi Ebru Ersan, Çavuşoğlu Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Nuh Çavuşoğlu, Genel Müdür Hasan Pilavcı katıldı. Kooperatif’e verilen 5 adet otobüsün ilk adedi araç sahibi Mehmet Orhan’a teslim edilirken, kalan 5 adet otobüsün ise Ağustos ayında teslim edileceği bildirildi.


 

Değişen kent yapısı ile araçların boyutları da değişiyor

Düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, kentleşme sürecinde değişen yapının ulaşıma yönelik yeni ihtiyaçları da beraberinde getirdiğini belirterek, özellikle son yıllarda çevreci ürünlere eğilimin artması ve engelli taşımacılığına yönelik çalışmaların hızlandırılmasının ardından kent içi ulaşımında daha modern araçların pazara sunulduğunu sözlerine ekledi.

Piyasada yer alan 12 metrelik Avenue otobüslerinin ardından değişen kent yapısıyla birlikte araçların büyüklüklerinde de bu değişimin zorunlu hale geldiğini söyleyerek “ Bizde bu değişime uygun, ihtiyaçlara ve taleplere cevap verebileceğine inandığımız 9 metrelik MD9 LE’yi bugün sizlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlk MD9LE’nin Şile Kooperatifi’ne teslimini gerçekleştireceğiz. MD9 LE aracımızın Şileli otobüsçü dostlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Otobüsçü dostlarımızın ve MD9LE’nin yolu açık olsun” dedi.

Körüklü ve CNG’li otobüsler geliyor

Müşteri ihtiyaçlarına uygun çözümler üretmeye devam edeceklerini de vurgulayan Çelik, körüklü ve CNG otobüs lansmanlarını da bu yıl içinde yapacaklarının müjdesini verdi.

“Siz istediniz, bizde ürettik”

Dinçer Çelik’in ardından konuşan Temsa Pazarlama ve Satış Direktörü Murat Anıl da, MD9LE’yi otobüsçülerle birlikte onların ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde geliştirdiklerini vurgulayarak, “Otobüsçü dostlarımız Avenue kalitesini ve konforunu taşıyan, işletme avantajlarını yansıtan ama daha küçük bir araç ihtiyaçları bulunduğunu bizlere uzun süredir iletiyorlardı. Bizde otobüsçü dostlarımızın taleplerine uygun, onların görüşlerine çok önem vererek AR-GE ekibimizle birlikte bir ürün geliştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu ürünün geliştirilmesinde otobüsçü dostlarımızın da büyük emeği var. 160 noktada MD9LE’yi müşterilerimizle buluşturarak onların görüşlerini aldık. Onlar istedi, biz de onların ihtiyaçlarına uygun bir aracı ürettik. MD9LE’nin konfor düzeyi ve işletme avantajları ile şehir içinde kısa mesafede hizmet veren otobüsçülerin yeni gözdesi olacağına inanıyoruz. Bugün MD9LE’nin ilk teslimatını Şile Kooperatifi’ne yaparak bir anlamda yollara da çıkartmış oluyoruz” diyerek bu sayının kısa süre içinde artacağına inandıklarını belirtti.

Satış sonrası hizmetler başarıyı arttırıyor

Murat Anıl, satış sonrası hizmetlerde gösterilen başarılı çalışmaların Avenue tercihinde önemli bir etken olduğunu belirterek, “Şunu biliyoruz, otobüsçü dostlarımız bizim ürünümüzü tercih ederken satış sonrası hizmetlerdeki tecrübeli ve kaliteli hizmet ağımıza da büyük güven duyarak bu yatırımı yapıyor. Bundan gurur duyuyoruz. Ne kadar kaliteli bir ürün pazara sunsanız da satış sonrası hizmetlerde müşteri ihtiyaçlarına uygun çözümleri sunamadığınızda başarınızı sürekli hale getirmeniz mümkün olmaz” dedi.

Yıl 2008 Temsa Metropol, Yıl 2013 Temsa MD9 LE

Araç sahibi Mehmet Orhan ise 2008 yılından bu yana Temsa Metropol kullandığını araçtan ve özellikle 7/24 çalışan Temsa’nın servislerinden memnun olduğunu dile getirerek Engelli ulaşımına uygun araç alımında da tercihini yine Temsa’dan yana kullandığını söyleyerek MD9 LE’yi aldığını ifade etti.


 

Şile kooperatifi alçak tabanlı araç sayısını arttırıyor

Kooperatif bünyesinde 100 araçla taşımacılık yaptıklarını söyleyen Şile Halk Otobüsçüleri Kooperatifi başkanı Metin Mısırlı ise konuşmasında 9 metrede alçak tabanlı 41’nci otobüsün kooperatifin filosuna eklendiğini açıkladı.

MD9 LE 9 metrelik araçların 3 kapılı olmasının büyük avantaj olduğunu belirten Mısırlı, yolcu alımında duraklarda fazla eklemediklerini sözlerine ekleyerek, yaklaşan engelli yasası süreciyle ilgili de açıklama yaptı.


 

Metin Mısırlı : “Engelli yasası uzatılmalı”

2 binin üstünde aracın bu yasa kapsamında bu kadar kısa sürede değiştirilmesinin mümkün olamayacağını söyleyen Mısırlı “Fabrikalar zaten bunun üstesinden kalkamaz. Sürenin uzatılması lazım. Ama seri bir şekilde fazla da uzatmadan 2 yıl diye tahmin ediyorum. 2 yıl içinde alçak tabanlı engelli kullanımına uygun otobüsler yüzde 90’ı bulur” dedi ve bu durumun üretici firmalarca fırsat olarak değerlendirildiğini iddia etti.

Kent içi toplu taşımacılıkta kullanılan otobüslerin zorunlu engelli yasası kapsamında değiştirileceğini söyleyen Mısırlı, bu durumun araç fiyatlarına yansıtıldığını ifade ederek “Buradaki en önemli konu fiyatların yüksek olması. Bu fiyatlar bu araçların fiyatı değil. Buradaki üretici firmalar fırsat kolladılar ve fırsatı da kara dönüştürdüler. İster darılsınlar ister gücensinler bu paralar bu araçların parası değil. Burada çok büyük bir fark var. Şehirlerarası araçlarla neredeyse aynı fiyatta araç alıyoruz” dedi.

Şile Kooperatifi lüks araçlarla farklı bir taşımacılık modeli geliştiriyor

İstanbul taşımacılığında çığır açacaklarını söyleyen Mısırlı, Üsküdar-Şile-Ağva arası 12 metrelik 15 adet otobüs alımı gerçekleştireceklerini söyleyerek “15 tane arkadaşım çıktı biz bu şekilde lüks taşımacılık yapacağız dedi. UKOME’den geçirdik. Gerekli izinleri aldık. Lüks koltuklu içinde Çay, Kahve, televizyon, internet, günlük gazetesi olan 15 araç aldık” dedi ve kent içi taşımacılıkta örnek teşkil eden bir kooperatif olduklarını belirtti.

www.tasimacilar.com


 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.