İlk Yerli Tramvay Bursa Caddelerinde

İlk Yerli Tramvay Bursa Caddelerinde

Bursa’da ipekböceğini andıracak şekilde tamamen Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ilk yerli tramvayı İpekböceği Bursa yollarında ilk test sürüşüne başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin danışmanlığında Durmazlar Firması tarafından 2 yıl gibi kısa bir sürede üretilen ve Heykel Garaj T1 hattında kullanılacak olan Türkiye’nin ilk yerli tramvayı ‘İpekböceği’nin test sürüşlerine başlandı.

Tramvayın gelişi Bursalılarca merakla gözlemlendi

Kent merkezini araç gürültüsü, egzoz gazı kirliliği ve yoğun araç trafiğinden arındırmak amacıyla yapılan ve yaklaşık iki aydır Kent Meydanı’nda sergilenen ilk prototip araç, akşam saatlerinde kaldırıldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise hatta çalışacak olan tramvay, TIR üzerinde Kent Meydanı’na getirildi. Tramvayın raylara indirilmesi amacıyla rampanın kurulmasının ardından ‘İpekböceği’ vatandaşların meraklı bakışları arasında raylara indi. Daha sonra hatta ilk kez enerji verilirken, tramvayın sorunsuz bir şekilde hattan enerji alması sağlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yerli tramvayın raylara indirilmesi çalışmalarını Genel Sekreter Seyfettin Avşar, Yerli Tramvay Proje Danışmanı Taha Aydın ve Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy ile birlikte izledi.

İlk yerli tramvay 750 volt enerji ile besleniyor

İlk test sürüşünün heyecanını yaşadıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehir içi ulaşıma nefes aldıracak olan T1 Tramvay hattında çalışmaların sona geldiğini belirterek “sırada test sürüşleri var. Raylara indirilen tramvay, 750 volt enerji ile beslendi. Tüm devreler kontrol edildi ve test sürüşünü de başlatmış olduk. Yüklerle deneme testleri yapılacak ve kısa zamanda yolculu seferleri başlatmış olacağız” dedi.

www.tasimacilar.com


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.