İMDER, EXCON 2015 Fuarı'na Katılacak

İMDER, EXCON 2015 Fuarı'na Katılacak

İMDER, Hindistan’nın Bangalore kentinde 25-29 Kasım 2015 tarihleri arasında bu yıl 8.’si gerçekleştirilecek olan Güney Asya’daki en büyük inşaat makineleri fuarı olan EXCON 2015’e katılacak.

Hindistan Sanayi Konfederasyonu (CII) tarafından organize edilen; yapı malzemeleri, teknolojileri, iş makineleri, mobilya ve iç dekorasyon sektörlerindeki uluslararası katılımcı ve ziyaretçileri bir araya getirecek olan fuarda bu sene Türkiye İş Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği(İMDER) ilk kez yerini alacak.

Çin, Almanya, İtalya, Güney Kore ve İsveç gibi ülkeler başta olmak üzere Uluslararası Satın Alma Heyetleri’nin de katılım gerçekleştireceği, B2B iş görüşmelerinin ön plana çıkması beklenen fuara 850’den fazla katılımcı, 35000’i aşkın ziyaretçi beklenmektedir.

Kurulduğu 2002 yılından beri hem kamu sektörüyle hem de özel sektörle iş birliğini ve çalışmalarını sürdüren İMDER, yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere her yıl en az 4-5 organizasyona katılım gerçekleştirerek sektör etkinliklerini desteklemektedir.

 

‘’Kurum Bilinirliğinin Artması Açısından Önemi Büyük’’

Uluslararası anlamda bilinirliklerinin arttığını ifade eden İMDER Genel Sekreteri Faruk Aksoy; “Katıldığımız bu fuarlar ile kurum bilinirliğimizde artıyor.2015 yılı itibariyle yaptığımız araştırmalar çerçevesinde ABD, İngiltere, Almanya, İtalya, Kore, Japonya gibi ülkelerde bulunan derneklerin incelemesini gerçekleştirerek üyelerimize bir rapor sunduk. Özellikle ABD’de bulunan AEM (Association of EquimentManufacturers) Derneği’nin üreticiler, distribütörler, servis sağlayıcıları, leasing firmaları, yayın kuruluşları da dâhil olmak üzere 900’e yakın üyesi var. Böyle olunca hem mali yapıları hem de dernek yapıları güçlü oluyor ve kendi fuarlarını kendileri organize edebiliyorlar. Biz de İMDER’i daha geniş bir tabana yaymaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

İMDER, çalışmalarını 3 aşamada sürdürecek. 1’inci aşama, nihai ürün üreticisi ve distribütör firmaları; 2’nci aşama motor, yan sanayi, lastik ve yedek parça üreticisi firmaları; 3’üncü aşama ise hizmet sağlayıcılarını kapsıyor. Bu aşamalarda bulunan belli seviyelerdeki firmalara birliğin kapısını açmayı planladıklarını belirten Faruk Aksoy, bu sene ilk üyelerinin Brisa olduğunu hatırlatarak “Bunu diğer lastik firmalarının da takip edeceğini düşünüyoruz. Bununla beraber yedek parça yan sanayi firmaları, dünyanın en büyük 3 motor üreticisi ve jeneratör firmalarıyla da görüşmelerimiz başladı. Örneğin birkaç jeneratör firması bir araya geldiği zaman ayrı bir komite oluşabilecek.İMDER artık genişleme dönemine girdi. Biz geniş kapsamlı bir yapılanma değil de sektörün ihtiyaçlarına en kısa zamanda ulaşabilecek kademeli bir çalışma yürütmeyi hedefliyoruz.” dedi.

 

“Hindistan'ın Altyapı Yatırımlarının İki Katına Çıkacağı Bekleniyor”

‘’Altyapı Yatırımları Hindistan'da büyümenin anahtarı olmuştur. Yeni Hindistan Hükümeti ve Başbakan tarafından hayata geçirilmesi beklenen yeni projelerin sektörü hareketlendirmesi beklenmektedir. Böylelikle doğru orantılı olarak yatırımların artması ile birlikte iş makinaları sektörü de canlılık kazanacaktır. ‘’

 

“Sorularınızla Gelin, Cevaplarınızla Dönün”

Hızla gelişen kiralama sektörüne kayıtsız kalmayan İMDER 13 Ekim 2015 tarihinde ilk kez bir Kiralama Zirvesi düzenleyecek. “Sorularınızla gelin, cevaplarınızla dönün” mottosuyla yapılacak olan zirve; iş ve inşaat makineleri, forkliftler, mobil ve kule vinçler, personel yükseltici platformlar, jeneratörler ve kompresörlerin kiralama sektöründeki gelişimiyle ilgili alt başlıkları kapsayacak.1 gün sürecek olan Kiralama Zirvesine Türkiye’deki üreticiler ve distribütörlerin yanı sıra dünyada kiralama faaliyeti yürüten firmalar, bu firmaların büyük çaptaki müşterileri, kiralama konusunda faaliyet gösteren hukuk temsilcileri ve broker firmalarından temsilciler katılacak. 600’ e yakın katılımcının bir araya geleceği organizasyonun tanıtımları Excon 2015 fuarında da gerçekleştiriliyor olacak.

Kiralama zirvesinin amaçlarından bahseden Faruk Aksoy, “Sektöre bir vizyon çizmek, sektörün gidişatını ve ciddi bir büyüme potansiyeli olduğunu herkese hissettirmek istiyoruz. Gerekirse kanuni yaptırımların gelmesiyle ilgili çalışmalara önayak olmak ve -böyle bir zirve ilk defa yapılacağı için- uluslararası firmalara Türkiye’nin gelişiminin tanıtılmasını da amaçlıyoruz. Temmuz ayı itibariyle sponsorluk çalışmalarına da başladık. Sponsorluk ve katılımla ilgili sektörün desteğini bekliyoruz.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.