İMMİB 2012 ihracatının yıldızlarını ödüllendirdi

İMMİB 2012 ihracatının yıldızlarını ödüllendirdi

Türkiye’nin toplam ihracatının üçte birini gerçekleştiren altı birliği bünyesinde barındıran İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri “İMMİB” bu başarıya imza atan yıldız şirketlerini ödüllendirdi.

İMMİB’in geleneksel hale getirdiği ve bu yıl altıncısı düzenlenen ödül gecesinde; Türkiye’nin 2012 yılında gerçekleştirdiği 151,9 milyar dolarlık rekor ihracatında en çok paya sahip şirketlere toplam 132 ödül verildi.

İstanbul Swissôtel’de İMMİB Koordinatör Başkanı Ayhan Güner’in açılış konuşmasıyla başlayan İMMİB “2012 İhracatın Yıldızları” ödül töreninde, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve T.C. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da birer konuşma yaptı.

İhracat Yıldızları ödülleri ihracata teşviki arttırıyor

Türkiye çapında Genel Sekreterlikler bazında 40,5 milyar dolar ile en yüksek ihracatı gerçekleştiren İMMİB, 2012 yılının ihracat yıldızlarını 44 kategoride 132 ödül ile onurlandırdı. “İhracatın Yıldızları” ödüllerinin önemli bir misyonu ise; ihracatlarını artırmaları için firmaları teşvik etmesi.

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri “İMMİB” çatısı altında; İstanbul Elektrik- Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği, Çelik İhracatçıları Birliği, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği ve Mücevher İhracatçıları Birliği yer alıyor. Bu altı birliğin alt sektörlerinde faaliyet gösteren ve en yüksek ihracatı yapan ilk üç şirketi ise ihracatın yıldızı olarak ödül almaya hak kazandı.


500 milyarlık hedefin 150 milyarını İMMİB gerçekleştirecek

Türkiye’nin 2023 hedefi olan 500 milyar dolarlık ihracatın 150 milyar dolarlık bölümünü İMMİB’nin hedeflediğini ifade eden İMMİB Koordinatör Başkanı Ayhan Güner “Bu hedefimizi gerçekleştirdiğimizde bugün Türkiye’nin toplam ihracat rakamına altı ihracatçı birliğini temsil eden İMMİB olarak ulaşmış olacağız” dedi. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise konuşmasında ihracattaki 41 milyarlık dolarlık başarısı ile İMMİB’in Genel Sekreterlikler bazında ilk sırada yer aldığını belirterek, bu başarıda en büyük payın yurt dışına yapılan heyet gezileri olduğuna dikkat çekti. Büyükekşi, ihracattaki başarı için dört önemli noktayı; endüstriyel tasarım, inovasyon, Ar-Ge ve markalaşma olarak belirtti.

Ödül töreni öncesi son konuşmayı yapan T.C. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Türkiye’nin 10 yıl önce yaptığı 36 milyar dolarlık ihracatın bugün daha fazlasını 41 milyar dolar olarak gerçekleştiren İMMİB birlikleri önemli bir başarıya imza attı. İhracatımızın her geçen gün artışında ülke ziyaretlerimiz büyük önem taşıyor. Hükümetimiz ihracata sürekli destek veriyor. Şu an Turquality desteği alan firmalarımız ihracatlarındaki 1,38 dolarlık değerlerini 3,28 dolara yükselttiler, bu da desteğimizin önemli bir göstergesidir” diye konuştu.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.