İnci Akü “Müşteri Memnuniyeti”ni belgeledi

İnci Akü “Müşteri Memnuniyeti”ni belgeledi

İnci Akü, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve Şikâyet Yönetimi Sistemi belgesini aldı.

Sektöründe ihracat lideri olan ve ilk Ar-Ge merkezini kuran İnci Akü hayata geçirdiği yüksek müşteri memnuniyeti uygulamaları ile ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve Şikâyet Yönetimi Sistemi belgesini almaya hak kazandı. Bu belgeye sahip ilk ve tek firma
Bureau Veritas tarafından yapılan kapsamlı denetim sonucunda bu sertifikaya hak kazanan İnci Akü, Türkiye’de akü sektöründe ISO 10002:2004 belgesine sahip ilk ve tek firma oldu. Firma, müşteri başvurularını ele alma süreçlerinde; cevap verilebilirlik, objektiflik ve gizlilik gibi konularda yapılan denetimler sonucu bu belgeyi almaya hak kazandı.
“Bu belge, uluslararası standartlara gösterdiğimiz uyumun kanıtı”
İnci Akü Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Göksel Paker; “Bizi bugünlere taşıyan en önemli niteliğimiz, müşteri memnuniyetinin artırılması, alınan öneri ve şikayetlerin hızlı çözümü ve müşterilerimize hizmet yeteneğinde gelişim sağlanmasıdır. Bu belge, müşteri memnuniyeti yönetim sistemleri ve uluslararası standartlarda gösterdiğimiz uyumu kanıtlıyor” dedi.
“Müşterilerimizin memnuniyeti ve şikayeti her şeyin önünde”
Paker, “İşimiz teknoloji ama biz aynı zamanda ‘İşimiz İnsan’ da diyor ve müşterilerimizin memnuniyetini ve şikayetlerini her şeyin önünde tutuyoruz. Müşterilerimize sunduğumuz tüm ürün ve hizmetlerde bu ilkeye bağlı kalıyor, müşterilerimizin güvenini ve memnuniyetini pekiştirmek için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
“Aldığımız şikayetler, kendimizi geliştirmemiz konusunda bizi yönlendiriyor”
Paker ayrıca, "Tüketicilerimiz ile iletişimimizi Müşteri Memnuniyeti Politikamız çerçevesinde sürdürüyoruz. Ayrıca aldığımız şikayetler kendimizi geliştirmemiz gereken noktalar konusunda da bizi yönlendiriyor, Ar-Ge çalışmalarımız için veri oluşturuyor. Böylece, iyileştirmeye açık alanlarımızı tespit edebiliyoruz” diye konuştu.
Daha önce de Çevre Yönetimi sertifikası aldı
İnci Akü, 2005 yılında da ISO 14001 Çevre Yönetimi sertifikası aldı. ISO 14001-18001 Entegre sistemini uygulayan firmanın, 2011 yılında ilk etabı faaliyete geçen ve endüstriyel ürünlerin üretimine başlandığı 2. fabrikası, Türkiye’nin ilk Breeam Sertifikalı, Çevre Dostu Üretim Tesisi olma özelliğini taşıyor. www.tasimacilar.com 28.02.2012 / 17:29