İnci Akü: ‘Yedek Parça Pazarı Büyüyor, Rekabet Artıyor’

İnci Akü: ‘Yedek Parça Pazarı Büyüyor, Rekabet Artıyor’

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği’nin (TAYSAD) aftermarket sektöründeki son yenilikleri masaya yatırmak amacıyla düzenlediği “IV. After Market Konferansı” The Green Park Hotel Pendik’de düzenlendi.

Satış sonrası pazarda hizmet gösteren kurumları, uluslararası uzman ve yöneticileri bir araya getiren ve “Küresel Otomotiv Aftermarket Sektöründeki Mevcut Trend ve Gelişmeler”, “Otomotiv Aftermarket Sektöründeki Fırsat ve Tehditler”, “Avrupa ve Gelişmekte Olan Ülkelerde Aftermarket Sektöründeki Trend ve Gelişmeler” konularının ele alındığı “IV. After Market Konferansı” The Green Park Hotel Pendik’de düzenlendi. Panelde İnci Akü Satış ve Pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadir Kaymakçı konuşma yaptı.

Yedek parça pazarı büyüyor

İnci Akü Satış ve Pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadir Kaymakçı yaptığı konuşmada Sektörde 29. yılını kutlayan İnci Akü firması olarak gerek yürüttükleri mevcut çalışmalar gerekse Ar-Ge yatırımları ile geleceğin enerji depolama çözümlerini geliştirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Satış sonrası piyasasının dünyada ve Türkiye’de önemli bir değişim sürecinden geçtiğini aktaran Kaymakçı, araç ve komponent üreticilerinin önemli önceliklerinin arasında yakıt ekonomisini sağlamak, emisyon oranlarını dengelemek olduğunu söyledi. Kaymakçı sözlerine şöyle devam etti: ‘ürünlerin kalitesi artarken bakım frekansları azalıyor. Araçların donanımları gelişiyor, bakım ve parçalar mekanik ve elektrikten mekatroniğe kayıyor. Sensör, elektronik parçalar gibi yedek parçaların da pazarı büyüyor” dedi.


 

Rekabet artıyor

Konuşmasında gelişmekte olan pazarları da değerlendiren Kaymakçı, “Aftermarket pazarında Rusya, Çin ve Hindistan önemli pazarlar olarak yerini koruyor. Yaklaşık 700 milyar dolar büyüklüğünde olduğu tahmin edilen dünya otomotiv yenileme pazarında büyümeye devam ederken pazarda Doğu Avrupa, Rusya, Çin ve Hindistan’ın toplam payının yüzde 20’nin üzerinde seyrettiğini belirtmek isterim. Bu sektördeki faaliyetleri açısından gelişmekte olan ülkeler arasında Ortadoğu ve Afrika’yı da örnek gösterebiliriz. Bu iki bölge de gelişmekte olan pazarlar olmakla birlikte siyasi-politik dalgalanmaları sebebiyle bu ülkelerde ticaret yapmak çok da kolay olmuyor’ dedi. Kaymakçı, bu ülkelerdeki ticaret potansiyelini gören akü üreticilerinin bu pazarlara yönelmiş olduğunu ve bu nedenle Ortadoğu ve Afrika’daki rekabetin giderek arttığına dikkat çekti. Bu ülkelerdeki yüksek gümrük vergisinin, ihracat yapan firmalar açısından bir engel oluşturduğunu söyleyerek, tedarik zincirindeki daralmaların bu ülkeler için de söz konusu olduğuna vurgu yaptı.

www.tasimacılar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.