İnci Grubu Jant Üretim Tesislerine Brezilyalı Ortak

İnci Grubu Jant Üretim Tesislerine Brezilyalı Ortak

İnci Holding’in jant ortağı Amerikalı Hayes Lemmerz International Inc.’i, Brezilyalı Iochpe-Maxion S.A. satın aldı. Bu satın almayla birlikte, Iochpe-Maxion ve Hayes Lemmerz 18 ülkede üretim tesisi olan en büyük jant üreticisi konumuna geldi.

İnci grubunda jant imalatında 1992 yılında yabancı ortaklarla kurulan ilk firma bugünkü Hayes Lemmerz İnci firmasıdır. Brezilyalı Iochpe Maxion’un Hayes Lemmerz’i satın almasıyla birlikte, Türkiye’de İnci grubunun ortağı Maxion Wheels oldu. İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim,” Global pazarlarda gücümüzü daha da artıracak bu yeni yapılanmanın sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum. Rekabetin daha da arttığı günümüzde uluslararası ortaklıkların, kalite, verimlilik ve teknolojik standartları yükseltmede önemli katkıları olduğuna inanıyorum “ şeklinde konuştu. Hayes Lemmerz Jantaş ve HL İnci Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, yeni yapılanmayla birlikte oluşan Maxion Wheels Liderler Yönetim Kurulunda Küresel Satınalma Başkanı olarak yer aldı. "Yeni yapılanmayla birlikte Türkiye'deki fabrikaların stratejik önemi arttı"

“Hayes Lemmerz dünyanın en büyük jant üreticisiydi” diyen Hayes Lemmerz Jantaş ve HL İnci Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ Maxion Jant fabrikalarının da katılımı ile oluşan Maxion Wheels Grubu, jant konusunda, küresel pazar payı açısından en yakın rakibi ile arasındaki farkı %8 artırarak küresel jant pazarındaki liderliğini açık ara perçinlemiştir. Bu yeni oluşum içerisinde Türkiye’deki 4 fabrikamızın küresel anlamda stratejik önemi daha da artmıştır ki, Türkiye’deki yatırımlarımız, bu yeni oluşumdan en olumlu biçimde etkilenen bölge olacaktır. Iochpe Maxion’un satın almasıyla birlikte oluşan yeni küresel jant grubu olarak dünya standartlarımızı müşterilerimizle buluşturmaya ve müşterilerimizin uluslararası pazarlardaki gücünü artırarak büyümeye devam edeceğiz.“ www.asimacilar.com 16.02.20.12 / 11:29