İpekböceği 750 bin yolcuya ulaştı

İpekböceği 750 bin yolcuya ulaştı

Bursa’da üretilen yerli tramvay’a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Seferlerin başladığı 12 Ekim’den bu yana “ipekböceği” 750 bin yolcu taşıdı.

Bursa’da üretilen ilk yerli tramvay ‘İpekböceği’, Atatürk Caddesi ile Garaj arasındaki T1 hattında seferlerine başladığı 12 Ekim’den bu yana yaklaşık 750 bin yolcu taşıdı.

Bugüne dek, 750 bin yolcunun taşındığı tramvayın; ulaşım sistemine dâhil olmasıyla, trafik rahat bir nefes aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Burulaş’ın (Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği) tramvay işletmesinden yüzünün akıyla çıktığını belirterek, T1’in ardından Terminal ve Siteler hatlarının da en kısa zamanda devreye alınacağını ve kentin tüm caddelerinin hafif raylı sisteme entegre olacağını belirtti.

Vatandaşa duyarlılık çağrısı

Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım faaliyetlerine önem verdiğini ve çalışmalarıyla trafiğe nefes aldırmayı hedeflediklerini belirten Altepe, “Bursa’da şehir içi trafik kilitlendiğinde bütün Bursa halkı zarar görüyor. Öğrencilerin okuluna, çalışanların işyerlerine, hastaların sağlık kuruluşlarına rahatça ulaşmaları gerekiyor. Bu noktada bizler gereken çalışmayı yapıyoruz ancak bu konuda vatandaşların da dikkatli ve duyarlı olmaları gerekiyor. Bilinçli her vatandaşın, diğer vatandaşların ulaşım hakkına saygılı olmaları, tramvay hattında kesinlikle duraklama ve parklama yapmamaları ve yapanları da uyarmaları gerekiyor. Bu konuda vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.