İpragaz'ın tercihi İveco Stralis NP 460

İpragaz'ın tercihi İveco Stralis NP 460

İpragaz, yakıt olarak LNG (Sıvılaştırılmış Doğal Gaz) kullanan ilk çekicisi IVECO Stralis NP 460’ı kendi nakliye filosuna kattı.

LNG’li ağır vasıtalar muadilleri dizel motorlu olanlara göre %35’e varan yakıt ekonomisi sağlamasının yanı sıra egzost emisyonları açısından da dizele göre çevreye etkisinin çok daha az olduğunu vurgulayan İpragaz CEO’su Eyüp Aratay, yatırımlarına bu alanda devam edeceklerini belirtti.

Türkiye enerji sektörünün köklü markası İpragaz’ın, filosuna kattığı ilk LNG’li çekicisi yollara çıktı. Fabrika çıkışlı olarak sadece LNG yakıt kullanan çekicinin önemine değinen İpragaz CEO’su Eyüp Aratay, “Binek araçlarda LPG’ye benzer şekilde ağır vasıtalarda da LNG hem çevresel faktörler hem de yakıt ekonomisi açısından oldukça avantajlı, verimli ve değerli bir alternatif yakıt konumunda. LNG’li araçlar, aynı türevde olmalarına karşın CNG’li araçlara göre, öncelikle ikmal görmeden yapabileceği menzil olmak üzere birçok üstünlüğe sahip. Sürdürülebilirlik, performans ve yakıt ekonomisinin birleştiği LNG’li araçlar, tüm iklim koşullarında sorunsuz çalışarak en uzun mesafelerdeki görevleri dahi başarıyla yerine getiriyorlar. LNG’li araçlar, dizel motorlu muadillerine oranla %99 daha düşük partikül ve %90 daha az azotdioksit (NO₂) salınımı gerçekleştiriyor. Bu araçlar, alternatif yakıt olarak biometan kullanımında da %95 daha düşük karbondioksit (CO₂) emisyonu sağlıyor. Yüksek verim ve güç sunmalarına karşın bu araçlar, ‘sessiz kamyon’ testinde elde ettiği 71 desibelin altındaki değerlerle muadil araçlara oranla gürültü kirliliğini de rekor bir şekilde azaltıyor” dedi.

LNG’li araçlar hem çevreci, hem ekonomik;

İpragaz’ın filosuna kattığı, fabrika çıkışlı doğrudan LNG kullanan IVECO Stralis NP 460 çekicinin 12.9 litrelik IVECO Cursor 13 NP motora sahip olduğuna dikkat çeken Eyüp Aratay, “Bu motor, 460 beygir güç üretiyor ve aracın diğer unsurlarıyla birlikte %35’e varan oranda yakıt ekonomisi sağlıyor. 90.000 kilometre gibi uzun bakım aralığıyla bir başka benzersiz tasarruf avantajı sunan bu çekiciler, sahip oldukları çift yakıt deposu ile 1.600 kilometre menzile sahip. Bu durum, CNG’li ağır vasıtalara göre gerçekten de çok önemli bir fark yaratıyor. LNG’li araçlar, başta lojistik ve taşımacılık olmak üzere ağır ticari vasıtaların kullanıldığı tüm sektörlere rahat bir nefes aldıracak” açıklamasında bulundu.

“LNG’li araçların kullanımını ve yaygınlaşmasını destekleyeceğiz”

İpragaz’ın ilk LNG’li çekisinin sunduğu çevresel avantajlar, yakıt ekonomisi ve düşük işletme maliyeti ile birlikte muadili dizel araçlarla kendisini yaklaşık aynı sürede amorti ettiğine dikkat çeken Eyüp Aratay, “Türkiye enerji sektörünün köklü markası olarak İpragaz da, alternatif yakıtlar konusundaki uzmanlığı ile bu konudaki gelişmeleri destekleyen öncü bir role sahiptir. Misyonumuz doğrultusunda Türkiye’de bu konuda da öncüler arasında olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. IVECO Stralis NP 460, ‘gelmiş geçmiş en sürdürülebilir ağır vasıta’ olarak İngiltere’de “2017 Yılının En Düşük Karbonlu Çekicisi” ödülünü kazanmış bir araç. İşte taşımacılık gibi önemli bir alanda sürdürülebilirlik hassasiyetinin zirvesini oluşturan böyle bir çekiciyi İpragaz ailesinin bir parçası yapmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

ipragaz-lng-cekicisi-iveco-stralis-np-460.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.