Irak'a vize sıkıntısı yaşayanlar dikkat

Irak'a vize sıkıntısı yaşayanlar dikkat

Irak merkez ve Güney bölgelerinde taşıma yapmak isteyen taşımacıların bir süredir vize sıkıntısı yaşaması üzerine, sorunun tespiti için Bakanlık yetkilileri girişimlerde bulundu.

Irak merkez ve Güney bölgelerinde taşıma yapmak isteyen taşımacıların bir süredir vize sıkıntısı yaşaması üzerine Ankara’daki Irak Büyükelçiliğinden Başkatip ve İkinci Katip düzeyindeki yetkililerle, Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilileri bir görüşme gerçekleştirdi.

Söz konusu görüşmede, vize uygulamasının başlaması çerçevesinde uygulamanın kapsamı ve Irak’a yük taşımacılığı yapan TIR sürücülerine hangi şartlarda vizelerin iade edildiği hakkında bilgi talep edildiği ve TIR sürücülerine uzun süreli müteaddit girişli vize verilmesinin iki ülke ticaretinin gelişmesine olumlu katkısı olacağının dile getirildiği belirtildi.

Irak Büyükelçiliği Başkatip'i Irak’ta yatırım yapan işadamlarına verilen vizeler dışındaki taleplere de cevap verildiğini belirterek, TIR sürücülerinden istenen belgeleri, sürücü belgesi, pasaport, ithale konu mal ve yüke dair sözleşme örneği, başvuru formu ve üç adet fotoğraf olarak sıraladı.

Ancak Irak Büyükelçiliğine TIR sürücüleri tarafından yapılan hiçbir vize başvurusuna rastlamadığını ifade eden Başkatip, başvuruların sınıra daha yakın olması nedeniyle Gaziantep’teki Başkonsolosluktan temin edildiğinin tahmin edildiği, ancak TIR sürücülerinin karşılaştıkları sorunların temelinde Irak temsilciliklerinden vize almaksızın Irak’a Kuzey bölgesinden girmelerinin bulunduğunun düşünüldüğünü ifade etti.

Nakliyecilerden Türkiye’deki Irak Temsilciliklerine yapılan sürücü vize başvurularının işleme konulmadığı yönünde bilgiler iletilmesi üzerine, sürücülerin Türkiye’deki Irak Temsilciliklerine vize için başvurmaları ve Irak Temsilciliklerinden alınacak olumsuz yanıtları ise yazılı olarak talep etmeleri istendi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.