İran Mühürden Bir Süreliğine Vazgeçti

İran Mühürden Bir Süreliğine Vazgeçti

Geçtiğimiz hafta, İran'ı transit geçerek taşımacılık yapan Türkiye plakalı araçların depolarını mühürlemeye başlayan İran, bu uygulamadan "belirli bir süre için" vazgeçtiğini duyurdu. Sınır kapısında oluşan yaklaşık 15 km.’lik kuyruk azalmaya başladı.

İran’ı transit geçen Türk araçlarından aldığı geçiş ücretini 2 katına çıkaran İran, Türkiye'den misilleme görünce bu konuda geri adım atmıştı. Buna karşılık olarak geçtiğimiz hafta bir karar alarak, bu araçların İran'dan yakıt almasını engellemişti.

Türkiye plakalı araçlara mazot satmama kararı alan İran, araçların gümrükten geçişinde yakıt depolarını mühürlüyordu. İran aldığı karar ile bu uygulamadan "belirli bir süreliğine" vazgeçtiğini duyurdu.

İran'ın bu tutumu hakkında bir değerlendirme yapan Batu Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, "İran'ın bu uygulamaları ticaretin hızını yavaşlatıyor. Üstelik Türk lojistik firmalarının imajını zedeliyor. Çünkü taşımacılığın yapıldığı ülkeler bu gecikmelerin Türkiye'deki lojistik firmalarından kaynaklandığını düşünüyor. Detayları bilemiyorlar, çok da ilgilenmiyorlar. Onlar için önemli olan taşımaların zamanında gerçekleşip gerçekleşmediği." dedi.

Taner Ankara, belirli bir süre için alındığı söylenen bu kararın sürekli hale getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.