İran’da akaryakıt fiyat farkı kalkıyor mu?

İran’da akaryakıt fiyat farkı kalkıyor mu?

Türkiye, İran’nın Türk taşımacılara uyguladığı yakıt fiyat farkı uygulamasını kaldırmasını istedi.

25-26 Şubat’ta, Türkiye ve İran Tahran’da KUKK(Kara Ulaştırma Karma Komisyon) Toplantısı yaptı. Toplantıda Türk heyetine Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, İran heyetine ise İran İslam Cumhuriyet Yol ve Şehir Planlama Bakan Yardımcısı ve Karayolu Taşımacılık ve Yol Düzenleme Kurumu Başkanı Davood Keshavarzian başkanlık etti. “Akaryakıt fiyat farkı kaldırısın.”
Türkiye heyeti, İran’da Türk taşıtlarından alınan akaryakıt fiyat farkı konusunda ayrıntılı açıklama yaparak, her iki ülke taşımacılarının rekabet şartlarının eşitlenmesi amacıyla bu uygulamanın kaldırılmasını talep etti. Türkmenistan’dan İran’a yakıt depoları dolu olarak giriş yapan Türk taşıtlarından akaryakıt fiyat farkı alınmamasını da talep etti. “Elimizden gelen çabayı göstereceğiz.”
İran tarafı ise, Türk heyetinin isteklerine; akaryakıt fiyat farkının kanun hükümlerinin uygulaması çerçevesinde alındığını ve iki ülke karayolu taşımacılığın geliştirilmesi yönünde elinden gelen çabayı göstereceğini ifade etti. “Nisan ayına kadar mühlet.”
Türkiye, Nisan ayına kadar akaryakıt farkı uygulamasının kaldırılmasını istedi. İran tarafı ise, Türk heyetinin isteklerini gözden geçirmeyi ve 1 Nisan 2014 tarihine kadar Türk tarafının taleplerini değerlendireceklerini be nisan ayının ilk haftasında Ankara’da yapılacak bir toplantıda çözüm önerilerini bildireceklerini söylediler. www.tasimacilar.com 28.02.2014 /16.02