İş dünyası ‘yeşil’ için bir araya geldi

İş dünyası ‘yeşil’ için bir araya geldi

İş dünyasının önde gelen markaları İstanbul’da 5. Yeşil İş-Sürdürülebilir İş buluşmasında bir araya gelerek çevreye karşı sorumlulukların yerine getirilmesi konusunda fikir paylaşımında bulundu.

İstanbul Swiss Otel’de gerçekleşen 5. Yeşil İş – Sürdürülebilir İş Buluşması’nda markalar ve kişiler çevreye karşı sorumlulukların nasıl yerine getirilmesi gerektiğini ele alarak fikirlerini paylaştı.

Çevreyi ve Ekonomiyi doğrudan ilgilendiren konular iş dünyası ile masaya yatırıldı Çevreyi ve ekonomiyi doğrudan ilgilendiren Yenilenebilir enerji, temiz teknoloji, enerji verimliliği, sürdürülebilir inovasyon ve finansman, entegre raporlama ve karbon yönetimi konularında İş dünyası, çevreye olan sorumlulukların nasıl yerine getirilmesi gerektiğini Yeşil İş – Sürdürülebilir İş Buluşması’nda masaya yatırdı. Bakanlıkların desteklediği ve birçok sponsor firmanın katılımı ile gerçekleşen etkinlikte sürdürülebilir gelecek için; iş dünyasında son gelişmeler, uluslararası modeller, yenilikler, yasal düzenlemeler, standartlar, uygulamalar, teşvikler, mali ve mali olmayan riskler ve fırsatlar değerlendirildi.

Lojistik Sürdürülebilirlikle büyüyecek

Yeşil iş kavramının doğanın sürdürülebilirliği açısından önemine değinen Etkinliğin destekleyici markalarından Batu Lojistik’in Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, “Yeşil iş politikası öncelikle sorumluluk gerektirir. Bunun için de masraflar yapılır. Ancak yapılan işin ve sektörün geleceği, sürdürülebilirliği için bu yatırımların göz ardı edilmemesi gerekiyor” diyerek, yatırımlarında sürdürülebilirliği ön planda tutmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Sektörlerindeki büyümenin nasıl olabileceği konusunda fikirlerini paylaşan Ankara, Batu Lojistik olarak neler yaptıklarını şu sözlerle özetledi:“Yeşil lojistik ilkeleriyle hareket ederek, karbon ayak izi sıfırlama yöntemleri için demir ve denizyolu uygulamalarını tercih ediyoruz. Karayolunda da düşük emisyonlu Euro5 araçlar kullanırken, karbon salınımını dengeleyecek ölçüde de fidan dikimi gerçekleştiriliyoruz.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.