İSAROD işbirliğiyle ‘’Benim Servisçim Sigara İçmiyor’’ projesi

İSAROD işbirliğiyle ‘’Benim Servisçim Sigara İçmiyor’’ projesi

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, İl Milli Eğitim Müdürlüğü VE İSAROD işbirliğiyle pasif içiciliğin zararlarına dikkat çekmek ve insan sağlığını korumak amacı ile “Benim servisçim sigara içmiyor” projesini başlattı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD)birlikteliğinde hazırlanan “Benim servisçim sigara içmiyor” projesi ile pasif içiciliğin zararlarına dikkat çekilmesi ve servis şoförlerinin doğru rol-model olması hedefleniyor. İstanbul’da 13 bin servisçiyi kapsayan “Benim servisçim sigara içmiyor” projesi önümüzdeki dönemde diğer illerde de başlayacak.

Valilikten tam destek sözü

“Benim servisçim sigara içmiyor projesini Türkiye Yeşilay Cemiyeti, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası ile birlikte tam destek veriyoruz” şeklinde konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Deniz, 21’inci yüzyılın en büyük salgınının sigara ve benzeri bağımlılar olduğunu, her yıl ülkemizde 100 bin, dünyada 5 milyonun üzerinde insanın sigaradan hayatını kaybettiğini vurguladı. Deniz “Gençliğimizin geleceği için sigara ile mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Programa katılan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız Benim servisçim sigara içmiyor iş birliği projesi ile sigara içen şoförlerin sigarayı bırakmalarını hedeflediklerini söyleyerek “Aslında bu proje ile her türlü eğitim öğretim ortamında sigara içilmemesi ve her türlü bağımlılığın engellenmesi için yeni ve önemli bir süreci başlatmış oluyoruz” ifadesini kullandı.


“Çocuklar şoför amcalarından iyi örnek almalı”

“Yeşilay’ın yeni döneminde çizdiğimiz vizyonun önemli bir ayağını teşkil eden gençleri bağımlılıklardan uzak bir hayata teşvik etmektir” diyen Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman “Gençlik, duygu ve düşünce olarak saf ve temiz olunan zamanların en önemli bölümünü teşkil eder. Bu yüzden gençliğimize her alanda örnek olarak onlara iyi rol- model olmamız gerekiyor” dedi.

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk ise projenin tanıtımında “Servisçiler çocukların özellikle örnek aldığı kişiler. Bu proje ile sigara içmeyerek içenleri sigarasız bir hayata teşvik etmek temel amacımız” şeklinde konuştu.

Karbonmonoksit48 Saat Araçta Kalıyor

Proje doğrultusunda okul ve şirketlerin personel servislerinde “Benim Servisçim Sigara İçmiyor”çıkartmaları yer alacak. Bu çıkartmalar servis aracı kullanıcısının bu konuda taahhüdü anlamını taşıyacak. Odaya bağlı 13 bin araç şoförüne bu çıkartmalar oda yetkilileri tarafından ulaştırılacak. Yeşilay Cemiyeti, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Esnaf Odası yetkilileri ortak tespitler yapmak için bilgilendirme ve sigaranın akciğerlere bir günde verdiği zararı gösteren karbon monoksit ölçüm testi denetimlerini gerçekleştirecek. Bu projeyle tüm servis araçlarında sigarasız ortam sağlamak ve servis şoförlerini de sigaradan uzak tutmak hedefleniyor. Proje önümüzdeki dönemde Türkiye genelinde uygulanacak. 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.