İSDER Başkanı, 4. kez Rızanur Meral

İSDER Başkanı, 4. kez Rızanur Meral

İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) 4. Olağan Genel Kurulu’nda Rızanur Meral oy birliği ile 4. kez İSDER Başkanlığı’na seçildi.

İstif Makineleri, depo, kaldırma, yükleme, ekipmanları sektörünün yüzde 70’ini temsil eden İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği’nin (İSDER) 4. Olağan Genel Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Derneğin kuruluşundan bu yana İSDER Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Rızanur Meral, genel kurulda oy birliği ile önümüzdeki 2 yıl için tekrar başkan seçildi. “Bakan ve bürokratlarla görüşüp sektörün sorunlarına çözüm aradık”
“İSDER olarak kurulduğumuz günden bugüne bakanlar dâhil 200 bürokratla görüşüp sektörün sorunlarına çözüm üretmeye çalıştık” diyen Rızanur Meral, “Almanya, Brezilya, Çin ve İtalya gibi ülkelerde düzenlenen sektörümüzün en büyük fuarlarında, Türk günleri düzenleyerek, ilgili resmi kurumları bu programa davet edip, ülkemizin tanıtım ve lobi çalışmalarını üstlendik’’ dedi.
“Türkiye’ye standart dışı ürün gelmesini engelleyeceğiz”
Rızanur Meral, yeni dönemde prensipli bir şekilde büyümeye ve sektörü kucaklamaya devam edeceklerini belirtti. Meral; “Türkiye’ye standart dışı gelen ürünlerin denetlenmesi ve olabildiğince engellenmesi için çalışacağız. Özellikle Uzakdoğu’dan Türkiye’ye gelen standart dışı ürünlerin standart bir noktaya getirilmesini hedefliyoruz” dedi.
“Forklift imalat sektörü beklenen hızda değil”
Forklift imalat sektörünün Türkiye’de beklenen hızda gelişmediğini dile getiren Meral, özellikle son zamanlarda Uzakdoğu’dan gelen standart dışı ve ucuz ürünlerin ithalatının bu konuda önemli rolünün olduğunu belirtti. Meral ayrıca; vinç, raf sektörlerinde ve diğer motorlu olmayan istif elemanlarında Türkiye’nin üretimini güçlü bir şekilde devam ettiğini de dile getirdi.
“Üniversitelerle işbirliği gerçekleştirmeyi planlıyoruz “
Rızanur Meral şöyle devam etti; “Sektörümüz için gerekli olan bütün fuarlar ile anlaşarak üyelerimize maddi anlamda nefes aldırmayı düşünüyoruz. Nitelikli eleman ihtiyacı konusunda Akredite bir kuruluş olma çalışmalarına başlayacağız. ‘İSDER Q-MARK’ kalite sertifikasyon programına katılımlarını sağlamak ve teknik uygunluk değerlendirme sürecinde başarılı firmalara "kalite lisansı" vermek için üniversiteler ile işbirlikleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”
İSDER’in yeni yönetimi ise şu isimlerden oluştu: Rızanur Meral, Alparslan Kurtmen, Ender Akbaytogan, Faruk Köse, Halil İbrahim Gül, Halil Tamer Öztoygar, Memhet Şükrü Eltutar, Mehmet Ünsal Kuyucu, Murat Kır Çukurova, Sönmez Yazıcı, Taner Sönmezer. www.tasimacilar.com 29.03.2012 / 15:57