İskenderun-Mısır-Suudi Arabistan RO-RO Seferleri Başladı

İskenderun-Mısır-Suudi Arabistan RO-RO Seferleri Başladı

U.N. RO-RO tarafından yapılan açıklamaya göre, U.N. RO-RO İşletmeleri A.Ş. ve Salem Al Makrani Shipping Company (SAMC) tarafından ortak yürütülen İskenderun –Mısır-Suudi Arabistan RO-RO seferleri başladı.

Yapılan açıklamada İskenderun – Damietta arasında sefer yapmakta olan UND ATILIM gemisinin 176 komple araç kapasiteli olup, sefer süresinin 18 saat olarak belirlendiği ifade edildi. Ayrıca açıklamada seferlerin her hafta Çarşamba ve Cumartesi akşamları İskenderun Limanı’ndan Damietta Limanı’na ve her Pazartesi ve Cuma akşamları Damietta Limanı’ndan direkt İskenderun Limanı’na yapıldığı bilgisi verildi.

‘Araçların frigo olduğu belirtilmeli’

Açıklamaya göre, İskenderun-Damietta arasında faaliyet göstermekte olan gemiler, 12 yolcu kapasiteli olup, özellikle yaş meyve sebze taşıması yapan ve frigo araç yükleyen firmalardan bir adet yolcu olacak şekilde gemide seyahat etmesi mümkün olacak. Buna ilaveten gemilerde yüklenmiş olan frigo araçlarla ilgilenmek üzere iki elektrik zabiti sürekli hazır bulunacak. Açıklamada, araçların İskenderun ve Damietta Limanları’nda yükleme esnasında araçların frigo olduğunun özellikle belirtilmesi gerektiği konusunda hatırlatma yapıldı.

Konvoy hizmeti, Polaris Acentası tarafından yapılacak

U.N. RO-RO yaptığı açıklamada Damietta Limanı ile Adabiya Limanı arasında verilecek olan konvoy hizmetinin, hali hazırda çalışmakta olan Polaris Acentesi tarafından sağlanacağını belirtti ve konvoy ücretlerinin mevcut tarifeden devam edeceği hatırlatıldı. Açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi: ‘Türkiye’den gidiş esnasında 100.- $ peşin olarak, dönüşte boş gelen araçlar için ilave 100.- $, dönüşte dolu gelen araçlar için ise ilave 350.- $ olup, firmalar tarafından peşin olarak Polaris Acentesi’ne ödenecektir ve müşterilerin Polaris Acentesi’ne yapacağı konvoy ücretleri, gemi navlununa dahil değildir’ dendi.

Rüzgar ve Salmi 6 adlı gemiler hizmet verecek

Yapılan açıklamada gemiler hakkında da bilgi verildi. ‘Mısır’ın Adabiya ve Suudi Arabistan’ın Duba Limanları arasında hizmet verecek olan SAMC’nin bu hatta işleteceği gemiler Rüzgar ve Salmi 6 olacak’ denilen açıklamada ‘Rüzgar gemisinin araç kapasitesi 115 komple araç, Salmi 6 gemisinin araç kapasitesi ise 85 komple araç ve gemiler sürekli olarak Adabiya ve Duba Limanları’nda araç bırakmayacak şekilde sefer alacaklar’ dendi.

Teşvik indirimi için son tarih: 14 Ağustos 2013

U.N. RO-RO tarafından yapılan açıklamanın devamında şu hatırlatmaya yer verildi: ‘Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerine gidiş-dönüş bilet alan, TR plakalı ve ihracat yükü taşıyan, ruhsatında “çekici+yarı römork” yazan tüm araçlara 500.- $ tutarında devlet teşviki uygulanacak olup fiyat 3000.- $ olarak uygulanacaktır’ bilgisi verildi. Ayrıca ‘müşterilerin teşvik indiriminden faydalanabilmesi için 14 Ağustos 2013 Çarşamba gününe kadar Türkiye’ye giriş yapması ve giden araçla dönen aracın plakalarının aynı olması (çekici+dorse) olması gerekmektedir. 14 Ağustos 2013 Çarşamba gününe kadar dönüş yapmayan ve sonrasında dönüş yapan araçların teşvik indirimleri iptal edilecek ve firmalara navlun farkı olarak fatura edilecektir’ denilerek son tarihe ve uygulanacak olan işlemlere dikkat çekildi.

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum