İsmail Yüksel 3. Dönemde de TÖHOB Başkanı seçildi

İsmail Yüksel 3. Dönemde de TÖHOB Başkanı seçildi

Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin (TÖHOB) 3. olağan genel kurulu yapıldı. İsmail Yüksel ve Metin Mısırlı’nın yarıştığı Başkanlık yarışını 61 oyla İsmail Yüksel kazandı. Metin Mısırlı ise 38 oy aldı.

TÖHOB 3. Olağan genel kurulunu 24 Şubat 2013 tarihinde düzenledi. Pendik Green Park otelde düzenlenen genel kurula Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ve Rize Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa’nın yanı sıra çok sayıda TÖHOB üyesi katıldı.


2013-2015 dönemi için Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerinin belirlendiği genel kurula Yıldırım Yılmaz Başkanlık ederken, Nevzat Güneş Başkan yardımcılığı Gültekin Börekçi ise Divan sekreterliği görevini üstlendi.

2010, 2011 ve 2012 yıllarına ait Yönetim Kurulu faaliyet raporu ile denetim kurulu raporunun okunması, gelir ve gider hesabının okunmasının ardından oylanmaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. TÖHOB’un 2013 yılı için üye aidatları ve bağışlardan gelecek tahmini geliri ise 430 bin TL olarak açıklandı.


Türkiye genelinde 47 oda, dernek, kooperatif ve şirketten 116 delegenin bulunduğu TÖHOB da 99 kişi oy kullandı. Metin Mısırlı 38 oy alırken, İsmail Yüksel 61 oyla 3’üncü dönemde de başkanlığa getirildi.


 


Ağabey ile kardeşin hizmet yarışı

Başkan adayı Metin Mısır seçim öncesi yaptığı konuşmada TÖHOB’da kan değişikliği olması gerektiğini ifade ederken, kazananın kim olursa olsun halk otobüslerinin şahlanması için çalışacağına vurgu yaptı ve İsmail Yüksel ile kendisi arasında yaşanan başkanlık yarışını “Bu ağabey kardeşin hizmet yarışıdır. Kazanan kaybeden hiç sorun yok biz bir ailenin çocuklarıyız biz bir tavanın balıklarıyız” şeklinde ifade etti.


 


“Sizleri sahipsiz bırakmadık”

TÖHOB’un oluşması için 4 yıl çalıştıklarını ifade eden Yüksel genel kurulda yaptığı konuşmada “Gerçekten çok iyi bir iş yapmışız ve bundan dolayı da gururluyum” ifadelerini kullandı. Metin Mısırlı’nın konuşmasında “Sahibimiz yok” şeklinde bir ifade de bulunması üzerine ise Yüksel “TÖHOB’un kuruluşundan bugüne hiçbir zaman sizleri sahipsiz bırakmadık” yanıtını verdi.

Çalışmaların devam ettiğini belirten Yüksel bazı sorunlara değinerek, “Biz mücadelemizi veriyoruz. 2918 sayılı yasa, ÖTV, KDV, 65 yaş ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 65 yaş genelgesi yayınlamadı, sadece Başbakanımız çıktı ve 65 yaş üstü vatandaşlara toplu taşıma bedava olsun dedi. Bunun da alt yapısı hazır değil. Belki de bize diyecek ki çalışmalarınıza devam edin sübvanse edeceğim. Belki KDV’yi bir alt limite çekecek veya sıfırlatacak. Bunun çalışmalarını biz yapıyoruz, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Benim sizden istediğim; bu birlik ve beraberlik bozulmasın, daha fazla büyüyelim, daha fazla ilerleyelim. Herkes kendi bölgesinde, ilçesinde TÖHOB’u anlatsın ve salonlara sığmayalım. Daha büyük mekânlarda biz genel kurullarımızı, toplantılarımızı yapalım. Bu vesile ile hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.


Ayrıca Genel Kurula destek veren: Anadolu Isuzu, BMC, FSM Demirbaş, Güleryüz Kobra, Allison Transmission, Voith Turbo, ZF Türk, Asis Elektronik, E-kent, Teknoses ve Green Park Otele birer plaket takdim edildi. 


 


 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.