İSPARK Cep Otogarı hayal kırıklığı yarattı

İSPARK Cep Otogarı hayal kırıklığı yarattı

İSPARK’ın gerçekleştirdiği projelerden biri olan cep otogarlarının ilki Alibeyköy’de açıldı. Tam olarak faaliyete girmeyen ancak bilet satışına başlayan cep otogarı ilgili hiç birşeyin göründüğü gibi olmadığını erken açıldığı ifade edildi.

Alibeyköy Terminali'nin İstanbul’da açılan ilk cep otogarı olduğunu söyleyen Ahmet Çolak, cep otogarlarının Beşiktaş, Taksim civarındaki trafiği rahatlaması açısından düşünülmüş bir proje olduğunu ifade etti. Çolak, ‘’Herkes gibi bizde buranın akıbetini düşünüyoruz. Aksaklıklar olacaktır. İSPARK burayı işletebilecek mi görmek gerekiyor. Tabi bunlar için belir bir zaman dilimine ihtiyaç var’’ dedi. Gelen müşteri yoğunluğunun buranın bedelini asla karşılamayacağını söyleyen Çolak, ‘’ Hizmet sektöründe de bu baz alınmaz. Sadece hizmet kalitesini arttırmak için çalışıyoruz. Bu tip projeler yatırım amaçlıdır. Buralar ileride çok değerlenecek. Bu projenin pilot bölgesi burası olduğu için deneme aşamasında’’ şeklinde konuştu.

Alibeyköy Terminali Yoğunluğu Kaldıramaz

Çolak, İSPARK’ın okulların tatil olduğu zamanlarda, asker uğurlamalarındaki gibi yoğunluğu asla kaldıramayacağını belirtti ve İ İSPARK’ın zamansız bir proje olduğunu söyledi. Çolak, ‘’Büyük firmaların 5 tanesi anca sığar. Ama 17 firmaya yer vermişler. 350 sefer yapan bir acenteye 17 peron veremezsiniz. İnsanlar özel araçları ile gelecek sadece ön taraf özel araçlar için ayrılmış. Ama yeterli değil. Keşke yaparken otogara gidip ayrıntılı bilgiler alınsaydı. İndirme bindirme peronunu ayrı yapsalardı çok daha iyi olurdu diye düşünüyorum’’ ifadelerine yer verdi.

İki Gündür Isınamıyoruz

Tesisin ihtiyaçları karşılamadığı gibi ekstra maliyeti olduğunu ifade eden Çolak, ‘’ Bir tarafta kafeterya var. Diğer tarafta İSPARK’ın kendi kafeteryası var. Kendi fiyatları ile hizmet vereceklerini söylediler. İSPARK fiyatlarının uygun olduğunu dile getirdiler. Çalışana da aynı fiyat uygulanıyor. Örneğin bu firmada 14 eleman çalışıyor. Bu insanlar 803 TL. asgari ücretle çalışıyor. Şuanda İSPARK’ın konumu hizmet vermekten ziyade hizmet almak yönünde bence’ ’dedi. İki gündür ısıtma sistemi çalışmıyor. Havalandırma sistemi çalışmıyor. Soba yaktırmıyorlar. Zor durumda kalıyoruz’’ dedi.

Her şey Toz Pembe Değil

Yolların yetersizliğinden bahseden Ahmet Çolak, ‘’İnsan otogara gelip bir an önce binip gitmek ister. Maalesef buraya gelmek ayrı bir masraf. Çoluk çocukla geldiğinizde büyük bir masrafın içinde oluyorsunuz. Böyle bir şey olamaz.

İSPARK’ın aslında insanların beyninde bir soru işareti olduğunu söyleyen Çolak, ‘’ İSPARK sadece isimdir. İşleyişini kimse bilmiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi 30 ülkeden daha fazla. Belediyeyi şirketleştirmişler hizmeti parayla vermeye başladılar. Belediyeyi rantçı yaptılar. Bundan ne bekleyebilirsin ki. Burası 1 yılda bitti. 3. Köprüyü Japonlar yapıyor 1 ayda ayaklarını diktiler. 3. Köprü bitmeden bağlantı yolları kurulmadan buranın yapılması mantıksız bence. 3. Köprünün amacı otobüsleri kamyonları 3. Köprüye aktarıp trafiği rahatlatmak. Peki buradan çıkan otobüs 3. Köprüye nasıl gidecek? Bunun yeri burası değildi. Bence bu tesis Ayazağa’nın arka tarafı köprünün ayağında bir yerde olması gerekirdi. Daha güzel ve daha ayrıntılı bir şekilde tasarlanmalıydı’ ’ifadelerine yer verdi.

İSPARK; İnsanlar Gidişattan Memnun

Konu ile ilgili olarak İspark Proje Koordinatörü Adnan Er ile görüştüğümüzde ufak tefek sıkıntıların olduğunu ama çözülemeyecek şeyler olmadığını söyledi. Resmi olarak açılışın daha yapılmadığını belirten Er Büyükşehirden tarih beklediklerini ama fiili olarak hizmet verdiklerini söyledi. Eksikliklerinin sebeplerini her şeyin ihale kanunuyla yapılması gerektiğinden ihtiyaçları tam belirleyip ona göre çalışıldığını bu yüzden ufak tefek uzamalar olduğunu söyleyerek sıralayan Er, insanların gidişattan memnun olduğundan bahsetti. Gün içinde 1200 ile 1500 arasında aracın giriş çıkış yapacağını söyleyen Er, İspark’ın yoğunluğu kaldırabilecek kapasitede olduğunu belirtti. Esenler otogarını çok iyi inceleyip bu projeyi planladık diyen Er, Esenler otogarının durumu içler acısı bu bize en iyi örnektir dedi.

Özge Durmaz - Erhan Tekindur

 
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum