Servis sektörü hep beraber iftar yaptı

Servis sektörü hep beraber iftar yaptı

İSTAB’ın 14. Geleneksel iftar yemeği programı bu sene de Cemile Sultan Korusu’nda gerçekleşti. Mercedes-Benz sponsorluğunda gerçekleşen iftar yemeğine 600 sektör mensubu katıldı

Gecede konuşma yapan İSTAB Başkanı Turgay Gül, yeni yönetmelikteki sorunları dile getirdi.

Yeni yönetmelikle beraber gelen hostes sorununa değinen İSTAB Başkanı, bununla ilgili çalışmalarının devam ettiğini aktardı. Turgay Gül “ Hostes konusunda danıştaydan alınmış bir karar var ve bunun tekrar kanunla değiştirilmesi gerekiyor.  Yönetmeliğe  “ve, veya” açılımı eklenerek, daha önce hosteslik yapmış veya hosteslik sertifikası olan kişilerin işlerine devam etmesiyle ilgili teklifte bulunduk” dedi.

Yeni yönetmelikle beraber araçlarda bulunması gereken koltuk sensör, 3 noktalı emniyet kemeri gibi zorunlu değişiklikleri gerçekleştirecek bütçenin kimse de olmadığını aktardı. Bu sebeple bu değişikliklerin sadece yeni üretilen araçlar geçerli olması gerektiğinin altını çizdi.

Kademeli saat projesi İstanbul trafiğini rahatlatacak

Sektörün elindeki araçları efektif kullanması gerektiğini belirtti ve bunun çözümünün Kademeli saat projesi olduğunu anlattı.  Gül “Elimizdeki mevcut araçlar sadece sabah akşam çalışarak sistemi devam ettiremez. Bunun için başta kamu olmak üzere okul saatlerine bir kademe gelmesi gerekiyor. En azından bir aracın günde iki okula, fabrikaya hizmet vermesi ve bu saat aralarının iyi ayarlanması gerekiyor. Bunun faydası ülke ekonomisine ve kamuya olur. Kademeli saat ülke ekonomisi ve İstanbul trafiği için çok değerli bir projedir.” Dedi.

Gecede Mercedes- Benz Hafif Ticari Araçlar İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz’de şunları söyledi: ”10 yıl önce Türkiye’ye Sprinter’ı getirirken İSTAB’a danıştık, fikir aldık.  Aracın ikinci elini yüksek tutmamız söylendi. Bizde İSTAB’ı dinleyerek, Türkiye de bunu minibüsleştirdik. Ve kendi sınıfının en çok tercih edilen aracı oldu. Biz bunu İSTAB’ı dinleyerek başardık. Sektörün tekerleklerini döndürebilmesi için, bizim üstümüze ne düşüyorsa yapmaya hazırız” dedi

istab-2019-iftar.jpg

 

istab.jpg

 

istab-2019-ramazan-iftari.jpg

 

istab-2019-geleneksel-ramazan-yemegi.jpg

 

istab-2019-uskudar-iftar.jpg

 

istab-cemile-sultan-korusu-iftari-2019.jpg

 

istab-geleneksel-iftar.jpg

 

istab-geleneksel-ramazan-iftari.jpg

 

istab-geleneksel-ramazan-iftar-yemegi.jpg

 

istab-iftar-yemegi-001.jpg

 

istab-ramazan-yemegi.jpg

 

istab-servisciler-iftari.jpg

 

istab-servis-2019-ramazan-iftari.jpg

 

istab-uskudar-iftar-yemegi.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.