İSTAB Geneneksel İftar Yemeği Büyük Bir Katılımla Gerçekleşti

İSTAB Geneneksel İftar Yemeği Büyük Bir Katılımla Gerçekleşti

İSTAB’ın geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeği Ortaköy Feriye lokantasında düzenlendi. Sektörün tüm temsilcilerinin bir araya geldiği iftar yemeğine sektör üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

11 ayın sultanı Ramazan’ın sektörün tüm temsilcilerini bir araya getirdiği iftar yemeğinin sponsorluğu Anadolu Isuzu tarafından gerçekleştirildi.

İftar yemeğine katılanlar arasında İTO Başkanı İbrahim Çağlar, İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ulaştırma Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürü Hamza Demirdelen, İSTAB Başkanı Hakan Orduhan, İSTAB Başkan Yardımcısı Ali Bayraktaroğlu ve İSTAB Üyeleri Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları Genel Müdür Süleyman Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mustafa Eroğlu, Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma Uygulama Araştırma(UYGAR) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma Bölüm Başkanı Mehmet Tanyaş, Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağ Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kemal Karayormuk, ROTARY Vakfı Başkanı Fatih Saraçoğlu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye Otobüsçüler Federasyon Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, Türkiye Otobüsüler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, Tüm Otobüsçüler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, Turizm Taşımacılar Derneği Başkanı Sümer Yığcı, Turizm Taşımacıları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Uluslar Arası Taşımacılık Ve Lojistik Hizmetleri Üreten Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, TOBB Türkiye Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclis Başkanı Rüştü Terzi, Tüm Özel Halk Otobüsçüleri Birliği Derneği Genel Başkanı İsmail Yüksel, Tüm Özel Halk Otobüsçleri Derneği Yöntim Kurulu Üyeleri, Gebze Toplu Taşımacılar Birliği Derneği Başkanı Erol Akalın Ve Üyeleri, Pendik Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Vehbi Bayraktar, İstanbul Servisçiler Derneği Başkanı Murat Erdoğan, İSTAB Kurucu Üyeleri ve Eski Başkanları yerini aldı.

Orduhan, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı

İftar yemeğinde ilk söz alan İSTAB Başkanı Hakan Orduhan, konuşmasına Ebu Turab Nahşebi Hazretlerinden “bu günü düşünürüm, dün geçti, yarın var mı? Gençliğime de güvenmem, ölen hep ihtiyar mı?” diyerek bir alıntı ile başladı. İSTAB Başkanı Hakan Orduhan, Ramazan ayının önemine de değinerek şunları söyledi: “şu kısacık hayatta hiçbir şey ailemizden, dostluğumuzdan beraberliğimizden, sevgimizden, kardeşlerimizden, kalplerimizde yer alan sevgiden daha önemli değil dostlarım. Gün kardeşlik türküsünün daha yüksek sesle söylenmesi gereken gündür. Gün birlik ve beraberliğimizin tüm dünyaya yalnızca sektör olarak değil, milletçe tek yürek ifade edilmesi gereken gündür’ dedi.


‘İSTAB mücadele etmeye devam ediyor’

Orduhan konuşmasının kalan bölümünde sektörü değerlendirdi. Yıl içinde yaşanan sorunlara ve yapılan çalışmalara değindi. Sözlerini şöyle sürdü: ‘her yıl olduğu gibi bu yıl da servis sektöründe yine sıkıntılarla boğuştuk. Korsan yasasının servis sektörüne indirdiği darbe, plaka tahdidi ile ilgili beklentilerin olumsuzlukla sonuçlanması, servis araçlarına engellilerle ilgili getirilmek istenen düzenleme, kasko- trafik sigorta poliçelerindeki artışlar, güzergah kullanım belgesinin alımında yaşanan sorunlar, hava alanı girişinde yaşanan B2 ve turizm belgesi kargaşası, servis sektörüne yönelik bir belgelendirmenin hala yapılamamış olması, okul servisinde öz mal araçlarımızın ilgili okulda çalışma zorunluluğu gibi konular yine bizi çok üzdü ve üzmeye devam ediyor. Amacım sizi bu güzel akşamda sorunlarla boğmak değil elbette. İSTAB ekibinin bu sıkıntılarla mücadele ettiğini bilmenizi isterim. Yönetim Kurulu’ndaki tüm arkadaşlarım gerek Ankara’da gerekse İstanbul Büyük şehir Belediyesi’nde ilgili kurumlarda ellerinden gelen gayreti sarf ederek, sektörün daha iyi yarınlara ulaşması için çalışmaktalar’ dedi.

Hakan Orduhan konuşmasının sonunda 21 yıl önce kurulan İSTAB’ı bu zamana kadar getiren, emek veren ve sektörü bir arada tutmak için çaba sarf eden eski başkan ve yöneticilerine şükranlarını iletti. Gelenekselleşen iftar programını yıllardır organize eden ISUZU ekibine teşekkürlerini sundu.

Tamay: ‘Bu aşamaya 16 milyar dolarlarla geldik şimdi 160 milyar dolardan bahsediyoruz’

Hakan Orduhan’dan sonra söz alan Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay ise, bu yıl ki ihracat verileri üzerinden otomotiv sektörünü değerlendirdi. Tamay konuşmasında ihracatın lokomotifi olan otomotiv sektörünün gelecek yıllarda çok daha iyi bir konumda yer alacağını söyledi. Tamay, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘geçen sene 150 milyar doları aşan Türkiye’nin toplam ihracatı bu yıl muhtemelen 160 milyar dolarlık bir rakamla bitecek. Otomotivin geçen sene ki ihracatı bu 150 milyar dolar içinde yaklaşık 20 milyar dolar civarındaydı. Bu sene bu rakamın biraz daha üstüne çıkacağını tahmin ediyoruz. Bu rakamlar çok önemli rakamlar, Türkiye’de bunu 10 yıl önce hayal ederken bile böyle bir şey olabilir mi diyorduk. Bizler bu aşamaya 16 milyar dolarlarla geldik şimdi 160 milyar dolardan bahsediyoruz. 10 kat bir büyüme söz konusu ve içinde otomotiv sektörünün büyüme payı belki 50 kat’ diyerek ihracatta otomotiv sektörünün payına dikkat çekti. Türkiye’de otomotiv denilince akla genellikle montaj sanayinin geldiğini aktaran Tamay montaj sanayiden özellikle Türkiye ticaretinin liberalleşmesi ile birlikte çok önemli bir sektörün doğduğuna vurgu yaptı. Konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘dünyanın hemen hemen her ülkesine ürettiğimiz araçları ihraç eden ve buna ek olarak gelişmiş AR-GE merkezleri, yan sanayi sektörü ile beslenen ve Sayın Başbakanımızın bile ‘artık kendi markamızı üretelim’ dediği bir aşamaya kadar yükseldik. Ben inanıyorum ki, önümüzdeki yıllarda da kendi markamızı da üreteceğiz’ dedi.


‘7 yıldır küçük otobüs ihracatında açık ara öndeyiz’

Tamay konuşmasının son bölümünde Anadolu ISUZU olarak çalışmalarından bahsetti, Anadolu ISUZU olarak farklı segmentlerde farklı ürünler ürettiklerini anlatan Tamay, geçen sene ki iftarda 6 yıldır küçük otobüs ihracatında açık ara öndeyiz dediğini hatırlatarak, ‘bu iftarda 7 yıldır açık ara öndeyiz’ dedi. Tamay konuşmasında şunları kaydetti: ‘26 ülkeye ihracat yapıyoruz, bu sene yıl sonuna kadar 28 ülkeye yükselmiş olacağız. Bundan da Anadolu ISUZU Grubu olarak büyük bir gurur duyuyoruz’ dedi.

Çağlar: ‘Sizler en kıymetli varlıklarımızı taşıyorsunuz’

İSTAB’ın geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğinde, son olarak İTO Başkanı İbrahim Çağlar bir konuşma yaptı. Çağlar konuşmasında şunları kaydetti: ‘ bu ailenin içinde olmaktan çok mutluyum. Sizler en kıymetli varlıklarımızı sabahları bizden alıyorsunuz, akşamları bize getiriyorsunuz. Sizleri bu noktada hem seviyoruz hem de çok güveniyoruz’ dedi.

Çağlar, tüm gençleri İTO üniversitesine davet etti

Çağlar, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘sizin işiniz lojistik, İTO’nın bir üniversitesi var. 6500 öğrencisi var. İstanbul’da bir kent üniversitesi… Bu üniversitenin arkasında da İstanbul iş dünyasının 340 bin firması var. Ben tüm gençlerimizi üniversitemize bekliyorum. Biz İTO olarak, üniversitemizin bundan sonraki çalışmalarına çok daha fazla destek vereceğiz’ diyerek mesleğe ilgi duyan tüm gençleri İTO üniversitesine davet etti.


İTO üniversitesi lojistik bölümü açtı

Çağlar, üniversite çalışmaları hakkında bilgi vererek, üniversiteye kayıt yaptırmak isteyen İTO üyelerine ve yakınlarına da bir müjde verdi. Çağlar şunları ifade etti: ‘üniversitemizde bu yıl açtığımız ve sizleri de yakından ilgilendiren lojistik bölümümüz var. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu bölümleri açıyoruz. Hepiniz İTO üyesisiniz. İTO üyelerine yüzde 15 indirim de yapıyoruz’ dedi. Katılımın oldukça yoğun olduğu iftar yemeği plaket sunumlarının ardından sonlandırıldı. Oya Kaya/Alev ARSLAN 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum