İSTAB Plaka Tahditinde kararlı

İSTAB Plaka Tahditinde kararlı

İstişare toplantısında bir araya gelen İSTAB üyeleri, birlik ve beraberlik mesajı verdi. İSTAB Başkanı Ahmet Karakış; servis taşımacılığı ile ilgili yönergeye karşı iptal davaları da açarak hukuk mücadelesi verdiklerini söyledi.

İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) Yönetim Kurulu Üyeleri, 4 Şubat Cumartesi günü, İTO Cemile Sultan Korusu Tesisleri’nde gerçekleştirilen istişare toplantısında üyelerle bir araya geldi. Yaklaşık 200 üyenin katıldığı İstişare Toplantısında,  İSTAB’ın eski başkanları; Zeki Aydemir, Levent Birant, Hakan Orduhan, Ali Bayraktaroğlu ve Gebze Toplu Taşımacılar Birliği GETAP Başkanı Ziyaettin Yüzbaşıoğulları’da  hazır bulundu. 

Toplantıya katılan üyelere ve eski başkanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan İSTAB Başkanı Ahmet Karakış, İSTAB’ın plaka tahdidine verdiği destek ve yaşanan süreci hatırlatarak şunları söyledi:  ‘’Maalesef,  11 Şubat 2016 tarihli UKOME’ de, karşımıza  bizlerin beklemediği ve kabul etmediği bir yönerge çıktı. Plaka tahdidi mücadelesine devam ederken, bir taraftan da UKOME’nin 11 Şubat 2016 tarihli yönergesi ve İBB Meclis Kararı’na karşı davalar açarak sektörün aleyhine olan konuların tamamı hakkında hukuksal süreç başlattık, hukuk mücadelemizi sürdürüyoruz.” bilgisini verdi.

Başkan Karakış sektör adına yapılan diğer çalışmalar hakkında da bilgi vererek sözlerini şöyle sürdürdü: ‘yol izin belgesi müracaatında istenilen ferdi kaza koltuk sigortası poliçenizi Generali Sigorta ile yaptığımız anlaşma ile piyasa prim tutarının altında koltuk başına brüt 4.00 TL prim ile Generali Sigorta A.Ş.’ nin tüm acentelerinden kestirebilirsiniz.  Bunun yanı sıra 2007 yılından beri ARVENTO ile devam eden iş birliğimiz kapsamında, İSTAB üyelerimizin kullandığı ARVENTO Araç Takip Sistemleri, sektörümüzün ihtiyaçlarına yönelik günümüz teknoloji yeniliklerine göre geliştirilerek güncellenmiş ve üyelerimizin kullanımına sunulmuştur.  Sektörümüz için hayırlı olmasını diliyorum.’ dedi.

İSTAB Eski Başkanı Bayraktaroğlu: Sektör olarak zor bir süreçten geçiyoruz

Şirketi aracılığıyla yönergeye karşı verdiği hukuk mücadelesi hakkında bilgi veren İSTAB Eski Başkanı Ali Bayraktaroğlu şunları söyledi: “Şirket olarak, yönerge ve İBB Meclis Kararı’na karşı iptal davaları açtık. Sektör olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Derneğimizin şu anda yaptığı bu faaliyetler çok önemli. Herkesin bu toplantılardan faydalanması gerekir diye düşünüyorum.’’  dedi.

Sektör  yoluna devam etmek zorunda

İSTAB’ın istişare toplantısında, İSTAB Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İTO 22 No’lu Şehiriçi Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi Başkanı Turgay Gül de katılımcılara hitap etti, üyelerden gelen soruları cevapladı. Sektörde yaşanan yeni gelişmeler ve düzenlemelerin uygulamalarıyla ilgili katılımcıları bilgilendiren Turgay GÜL ; ‘’ bu yönerge nasıl iyileştirilebilir diye düşünmek de önemli bir durum olarak karşımızda duruyor. Bununla ilgili çalışmalar yaptık, bazı düzeltmeleri de yaptırdık. Bu yöndeki çalışmalarımız da devam edecek” dedi.

Gül, yönergenin Üniversite Taşımalarını ve AVM taşımalarını içine almamasının önemli bir sorun olduğunu aktardı, ayrıca 25 Mayıs 2015 tarihinden önce servis taşımacılığı yapan ve halihazırda devam eden  bütün taşımacıların  sisteme mevcut taşımacı olarak kayıt edilmesi gerektiğine işaret ederek,  İBB’deki yetkililere bunları da aktardıklarını söyledi. İSTAB Başkan Vekili ve İTO 22 No’lu Komite Başkanı Turgay Gül, üyelerden gelen bir soru üzerine, mevcut yönerge kapsamında araç devri için öncelikle taşıt kartını almanın zorunlu olduğuna dikkat çekti ve ‘’ bir aracı devretmek istiyorsanız önce bu aracın taşıt kartını alacaksınız, sonra devredeceksiniz.”dedi.

istab-baskan.jpg

istab-toplanti.jpg

dsc_0336-002.jpg

dsc_6099-002.jpg

dsc_6141-002.jpg

dsc_6149-002.jpgdsc_6169-002.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.