İSTAB Yönetimi değişti

İSTAB Yönetimi değişti

İSTAB 14. Olağan Genel Kurulu 12 Mayıs’ta Cevahir Hotel’de gerçekleştirildi. Açık oylama yoluyla yönetim kurulunun seçildiği toplantıda İSTAB Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Gül oldu.

Bayrağı devretmeden önce sektör sorunlarına değinen Ahmet Karakış, yeni düzenlemeyle beraber gelen problemleri aktardı. Kendilerine emanet edilen çocukların sağlıklı taşınmasıyla ilgili hiçbir itirazları olmadığını belirten Karakış yapılan düzenlemenin problemli olduğundan bahsetti. Karakış “ Servis araçlarıyla ilgili zorunlu hale getirilen 3 noktalı emniyet kemeri, sensör gibi düzenlemelerin maliyeti servis başına 8-10 bin lira çıkıyor.  Ayrıca şuan da bunu sağlıklı akredite edebilecek bir kurum yok. Eylül’de yapılacağı söyleniyor fakat şuan arabalarımızı sağlıklı dönüştüreceğimiz bir kurum yok.” Dedi. Karakış aynı zamanda hosteslere getirilen eğitim ve yaş sınırlandırmasıyla ilgili hukuki sürecin başladığını da aktardı.

Ahmet Karakış yeni çıkan yönetmelikle alakalı şunları söyledi: “Yönetmeliğe dayanarak usul ve esaslar çıkartıldı. 2000’li yıllarda devlet okullarında ihale sistemi vardı ve çok ciddi problemler yaşandı. Şuan geldiğimiz nokta da bu ihale sürecinin önü açılmış oluyor, bununla ilgili Sendikalara, Milli Eğitim Müdürlüklerine gittik. Milli Eğitim Müdürlüğüne, Esnaf odasıyla beraber bir taslak hazırladık. Fakat Haziran da bu süreç başlayacak hala bir gelişme yok. Önümüzde ki hafta bununla ilgili bir çözüm önerisinin çıkacağını düşünüyoruz.”

istab-14.-olagan-genel-kurul-(8).jpg

“Plaka tahdidi bizim haklı davamız “

“Plaka tahdidi bizim haklı davamız” diyen Karakış, plaka tahdidi sürecinde ki mücadelelerini asla bırakmayacaklarını söyledi. Ahmet Karakış “Türkiye Genel seçimleri tarihinin öne çekilmesiyle birlikte bizde, İTO 22 . Komite, İstanbul Esnaf Odası, İSAROD, İSTAB olarak ilk toplantımızı yaptık.  Kendimize bir yol haritası çizdik. Partilerin Belediye Meclisleriyle görüşmelerimiz başladı, bundan sonrası için spor salonu toplantılarımız, açık hava toplantılarımız, basın açıklamalarımız olacak. Gereğini yapacağız. Haklı gördüğümüz, bizim hakkımız olan, diğer illerde ki plaka tahdidinin bizde de uygulanması için sonuna kadar gereğini yapacağız.” dedi.  

Karakış İstanbul Ticaret Odasının sektör için çok önemli olduğunun altını çizdi. Karakış “İSTAB’a bir mutfak olarak bakıyoruz burada hazırladığımız çalışmalar İTO’ya taşınıyor, İTO’nun gücü ve kurumsal yapısı da kullanılarak sorunlarımıza çözüm arıyoruz” dedi.

Yeni döneme ait planlarının içinde İSTAB’a ait bir yer almayı planladıklarını da paylaşan Karakış, ortak bir mülk alınmasının, sektöre ait bir alanın olmasının daha iyi olacağını da aktardı.  Karakış “İSTAB’ın şuan da 400 üyesi, kasasında ise 600 bin lirası var. İTO’ya üye sayısı ise 1200. Üye sayımızı arttırmalıyız. 1200 firma bu sivil toplum kuruluşuna üye olmalı. Kasamızdaki parayı arttırıp kendimize bir mülk almalıyız. Sektör olarak başka Sivil Toplum Kuruluşumuz yok. Tek çatı altında toplanıp beraber hareket etmeliyiz” dedi.

istab-14.-olagan-genel-kurul-(16).jpg

Köksal Yüzbaşıoğulları, 2015’te 4 bakanlığın bir araya gelerek çıkardığı yönetmelikle ilgili şunları söyledi; “Sensör, kamera kayıt sistemi, renkli camların kaldırılması zorunluluğu getirildi. Bunların yapılması zorunlu hale geldi. Fakat okul servis aracı olarak üretilmiş bir araç hala yok. Bu yüzden geçiş sürecinin uzatılmasını talep ettik. Eğer bunlar zorunluysa bu süre uzatılmalı. Çünkü bu bir tek İstanbul’un değil, 81 vilayet için geçerli.”  

 “Sektördeki her bireyin mutlu olması için çabalayacağız”

İki yıldır İSTAB başkanlığını yöneten Ahmet Karakış, yeni dönemde başkanlığa aday olmadı. Oy çokluğu ile İSTAB Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Gül olarak seçildi. İSTAB’ın yeni Genel Başkanı Turgay Gül; “Önümüzdeki süreçte sektörün tüm sorunlarını olmasa da, çoğu sorunlarını çözmeye ben ve ekibim uğraşacağız “Sektörün tamamını düşünerek çalışmalarımızı yapacağız. Sektörde ki her bireyin kazanması, her bireyin mutlu olması çok önemli. Buna çok dikkat edeceğiz. Bunun için çabalayacağız.” Dedi.  

İSTAB’ın iki yıl içinde yaptığı çalışmalar

-  Köksal Yüzbaşıoğulları, Ahmet Karakış başkanlığında geçen iki yıl içinde İSTAB olarak sektör için yaptıkları çalışmaları sıraladı.
-  Servis yönergesinde sektörün aleyhine olan maddelere itirazlar edildi.
-  Taşımacılara sözleşmeli otopark isteniyordu, bu kaldırıldı.
-  Sürücülerin aldığı ceza puanları, servis taşımacılığı kartına yansıtılıyordu, bu düzelttirildi.
-  Araçların 2 yıl sonra devredilmesi kaldırıldı.
-  Karayolu yolcu taşımacılığı zorunlu ferdi taşıma sigortası maddesi, koltuk ferdi kaza sigortası olarak düzeltilirdi.
-  Rehber personel ücreti vardı. Yüzde 25’den yüzde 35’e yükseltildi.
-  9 kişinin altında öğrenci alınması durumunda taşıma ücreti 9 kişi üzerinden düzelttirildi.
-  Çıkan yönergenin son halinde sektörün aleyhine olan tüm maddeler için hukuki süreç başlatıldı.
-  0-6 yaş zorunluluğu iptal ettirildi.
- İBB’nin çıkardığı yeni yönergeyle ilgili; Üniversite ve AVM Taşımacılığı kapsam dışındaydı, kapsam içine alındı.
- Servis araçlarının plakaları tek harf serisi altında toplanması kabul ettirildi.
- Taşıma kartlarını almamış servisçilere 30 gün ek süre verildi.
- 25 koltuk ve üzeri araçların yaşının 15’ten 19’a çıkartılmasına karar verildi.
- Servis ücretlerinin zam talepleri ilgili, 2017-2018 için yüzde 15 zam talebi yapıldı, yüzde 12 zam alındı.
- Tek tip sözleşmeyle alakalı, bu zorunluluğun iptali için davalarımızı açtık.
- Sözleşmenin feshi 30 gün olarak düzelttirildi.
- Tek Tip kıyafet kesintisi 50 TL olarak sınırlandırıldı. Fakat bu kesintinin olmaması için elimizden geleni yapıyoruz.
- Teminatlar iki aylık tutar olarak değiştirildi.

İSTAB’ın yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Turgay Gül, Aziz Baş, Celal Kalkan, Köksal Yüzbaşıoğulları, Ahmet Akgenç, Bülent Doğmuş, Metin Uludağ, Esat Yıldırım, Hamit Çelik, Mehmet Cingöz, İrfan Yazlıkçı, Vahit Kaya, Murat Erdoğan

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Önder Kara, Soner Ağdaş, Seyhan Pilavcı, Battal Gazi Ulukaya, Eray Tekbaşına, Emre Ak, Ceyhun Tetik, İbrahim Başlantı, Recai Ergün, Hüseyin Türkyılmaz, Erdal Yuca, Erkut Aydemir, İlyas Ük

Denetleme Kurulu Asil Üyeleri: Süleyman Korkmaz, Ahmet Karakış, Reyhan Şeker

Denetleme Kurulu Yedek Üyeleri: Dursun Ali Camadan, Sadık Aksu, Erdal Akışlı.


Tüm Fotoğraflar için Foto Galeriyi ziyaret ediniz veya burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz

 

istab-14.-olagan-genel-kurul-(2).jpg

istab-14.-olagan-genel-kurul-(11).jpg

istab-14.-olagan-genel-kurul-(14).jpg

istab-14.-olagan-genel-kurul-(17).jpg

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.